Всички статии / горски плодове
Множество проучвания разкриват, че съвременният хранителен режим на един човек, който включва повишени количества животински протеини, захар и хидрогенирани мазнини, понижава pH на тялото и създава кисела среда. Една такава среда, обаче, създава опасността от дългосрочни проблеми със здравето.
Проучвания установяват, че това, което ядете играе огромна роля при понижаването на вашата тревожност и повишаване на настроението ви. Колкото повече избирате здравословни, цели храни, вместо бързи решения, празни на хранителни вещества, толкова повече ще се възползвате от позите – както сега, така и по-късно.
Ракът е световно признат сериозен здравен проблем, който засяга милиони хора всяка година. Смята се, че около 1 милион души в Съединените щати се разболяват от рак всяка година. Има много фактори, които са основната причина за рак, като хранене и тютюнопушене са причина за близо 60% от случаите на рак.
Няма съмнение, че всички ние трябва да научим основни умения за оцеляване с безумните неща, които се случват в нашия свят. Едно много важно умение е да можем да търсим храна в дивата природа и да знаем кои растения са ядивни. Поговорката „боклукът на един човек е съкровище за друг“ важи дори и в растителното царство.
Инсулинът е хормон, произвеждан от панкреаса, който помага на захарта от усвоената храна да намери своя път в клетките, където е необходима за енергия.
Скрити от забързаното ни ежедневие, предпазени от трудни горски пътечки и богата дива растителност, дребни сладки плодове подкрепят здравето ни от векове. Трудно можете да се досетите каква сила се крие в една шепа дребноплодни – достатъчното на организма ни количество фибри, антиоксиданти, витамини и полезни вещества за цял ден.
Изключително вкусни и освежаващи прясно изцедените сокове и фрешове не са удоволствие, което всеки може да си позволи. Вярно е, че повечето от тях за изключително полезни за едно или друго състояние на организма, но за определени болестни състояние могат да навредят доста.