Всички статии / химикали
Според Световната здравна организация, 65% от болестите при хората са причинени от лоша храна. Нездравословните съставки в храните разрушават човешкия организъм. Ако искате да запазите здравето си, избягвайте употребата на тези вредни храни от черния списък на нашия пазар. Ето го и самия списък:
През последното десетилетие бяхме на мисия за броене на калории за подобряване на нашето здраве и тегло. Бяхме толкова обсебени от броя на калориите върху етикета, че всъщност сме забравили какво наистина има значение.
Съвременният свят е пълен с токсини от околната среда. Смята се, че има над 80,000 токсични химикали, използвани редовно в САЩ. Има над 500 химикали, съхранявани в телата ни и средния индивид има тествани най-малко седем пестициди в урината си. За да поддържаме здравето си, е наложително да сведем до минимум излагането на колкото се може повече опасни химикали.
През 2006 г. Феликс Грън и Брус Блумберг, двама биолози по развитие в Университета на Калифорния, Ървайн, публикуваха изследвания за изкуствените химикали, известни, че допринасят за затлъстяване.
Биосалатите са по-скъпи заради високата цена на биологичните инсектициди, които се използват в производството и пробите, които се взимат, за да се удостовери качеството. Това обясни биопроизводителят Стоян Симеонов от Елин Пелин пред bTV, цитиран от в. Труд.