Блогът на DocTiming

Намерени са 8 статии в "черен шоколад"
All themes
  • Черният шоколад увеличава вниманието и бдителността, и подобрява кръвообръщението

    Черният шоколад увеличава вниманието и бдителността, и подобрява кръвообръщението

    Има някои добри новини за любителите на шоколад: ново проучване, проведено от изследователи от Университета Северна Аризона показва, че приемът на черен шоколад с най-малко 60 процента какао може да бъде ключът към подобряване на вниманието и бдителността, и помага със следобедния спад.

     

    loading loading loading
  • Няколко храни, които ще ви направят щастливи

    Няколко храни, които ще ви направят щастливи

    „Да обичаш значи да намериш в щастието на друг своето собствено щастие“ – казва немският философ Готфрид Вилхелм Лайбниц. Малко му трябва на човек, за да се чувства по този начин и да задържи усмивката на лицето си през целия ден. Медитацията, достатъчно сън, смях, време с домашните любимци (както и с обични и щастливи хора) помагат.

    loading loading loading
  • Топ 10 на продуктите срещу високо кръвно

    Топ 10 на продуктите срещу високо кръвно

    Знаете ли, че в Япония консумацията на зелен чай е почти  традиция. А ефектът от това е повече от впечатляващ – процентът на страдащите от хипертония хора в света е най-нисък в Япония! Вижте кои са другите храни и напитки, които благоприятстват, които успешно борят високото кръвно.

     

    Черният шоколад

    loading loading loading
  • Млечен или черен шоколад? Определено черен.

    Млечен или черен шоколад? Определено черен.

    Може би много от Вас са чували рекламата на известния диетолог Ипократис Пападимитракос, в която той отхвърля млечния голям шоколад и препоръчва черен, но малък. Според нас, има защо това да е така. Черният шоколад е особено полезен и това доказват през годините множество изследвания.

    loading loading loading
  • Събуждане на третото око – как да пречистим епифизната жлеза

    Събуждане на третото око – как да пречистим епифизната жлеза

    Епифизната жлеза се счита за една от най-важните части на нервната  система.  Скрита между двете полукълба в мозъка, тя изработва серотонин, който се превръща в мелатонин. Продукцията му се стимулира от тъмнината и се потиска от светлина.

    loading loading loading
  • Черният шоколад – доказано здравословен

    Черният шоколад – доказано здравословен

    Проучване след проучване доказват, че черният шоколад е добро лекарство не само за разбито сърце.

    loading loading loading
  • 7 натурални средства, с които да преборите пролетната умора

    7 натурални средства, с които да преборите пролетната умора

    Все още няма единодушно мнение за това какво причинява пролетната умора – липсата на достатъчно светлина през зимните месеци, хормонални промени, свързани със смяната на времето, спад на кръвното налягане са някои от сочените фактори.

    loading loading loading
  • Шоколадът – любопитни факти и интересни проучвания

    Шоколадът – любопитни факти и интересни проучвания

    Всички ние обичаме шоколад – някои от нас дори хапват от лакомството всекидневно (не посочваме никой конкретно!). Всички го познаваме прекрасно и отдавна е станал неделима част от живота ни. Черният шоколад (в него трябва да има поне 70% какао) е доказал полезните си свойства в не едно и две проучвания, проведени из цял свят.

    loading loading loading