Всички статии / вино
Алергичните реакции от виното са често провокирани от сулфити, хистамина, или други вещества в него, които влияят отрицателно на организма. В интерес на истината, червеното вино съдържа по-високи нива на изброените вредители, отколкото бялото.
Симптомите са почти недоловими, но е добре да знаем за тях, така че да си спестим здравословни ядове.
Независимо дали се консумира като цял плод, сок или вино, гроздето мискет e обещаващо за контрол на затлъстяването и метаболитни заболявания като затлъстяване на черния дроб. Тъмночервеният плод съдържа мощни, естествени химически съединения, които намаляват растежа на съществуващи мастни клетки, както и разработването на нови такива.
След дълъг, труден и стресиращ ден на работа, нищо не релаксира по-добре от хубава чаша изискано вино. За щастие, червеното вино е един от луксовете в живота, на който можем да се отдаваме от време на време, без да чувстваме вина.
Студеното време навън има едно предимство – убива всички вируси, но пък за сметка на това можем много лесно да настинем. Кашлица, хрема, температура, умора и запушен нос, който пречи на дишането ви. Можете да предотвратите всичко това само с няколко лесни стъпки. Затова трябва да сте готови да противодействате на студа с няколко народни рецепти, които нашите баби и прабаби са използвали.
За тези от вас, които обичат да се наслаждават на чаша червено вино всяка вечер след работа има добри новини. Последните проучвания показват, че това вино може да бъде дори по-здравословнo за вас, отколкото сте си мислели! Прочетете, за да разберете повече за неподозираните ползи от червено вино.
Зимата определено е сезонът на червенотогреяно вино. Наричано още Glühwein /от немски език/, то определено може да се похвали с много полезни качества. Не случайно на най-големите коледни базари в цяла Европа, като този във Виена например, традиционно се предлага именно греяно вино, което да сгрее пазаруващите в студените ноемврийски и декемврийски дни.
Не може без барбекю лятото! Всеки обича аромата на скара, но изследванията показват, че високата температура на грила може да предизвика образуване на канцерогенни вещества в месото - хетероциклен амин (ХА) и полициклични ароматни въглеводороди (ПАВ). Фактите съвсем не са маловажни!
Според статистиката на Световната здравна организация половин милион българи страдат от алкохолна зависимост съобщават от БНТ. На глава от населението се падат средно по 11 л. на година. Представяме ви интервю с проф. Мермерски по темата.