Всички статии / годжи бери
За да запазите сърцето си здраво, редовно правете физически упражнения и избягвайте храни, съдържащи наситени мазнини. Те увеличават нивото на холестерол и запушват артериите. Вместо тях използвайте здравословни мононенаситени мазнини и яжте богати на флавоноиди и фибри храни.
Бадеми
Специалисти твърдят, че местната храна е най-полезна за нашето тяло. Защото точно тя съдържа онези елементи, от които се нуждае местното население. А кои са те, зависи от климата, географския релеф, състава на почвата, водата и т.н.
Акупунктура, китайски билки и билкотерапия са от полза за повишаване на плодовитостта. Специалисти по акупунктура и билкари имат много пациентки, които се опитват да забременеят, но изпитват затруднения. Техните теории за хранене могат да бъдат доста различни от западните практики, но често са много полезни.
Епидемиолозите вече очакват началото на грипа у нас. Прогнозите за протичането и разпространението му не са придружени с притеснения, по-различни от миналогодишните. Пикът ще бъде през месец януари, а дотогава може да си направите противогрипна ваксина, да вземате имуностимулатори по схема или да засилите общо защитата на организма чрез природни срадства и разнообразно хранене.
Годжи бери е дребен безкостилков плод с червен цвят и фини семчици (лат. Lycium barbarum). Има сладък и леко кисел вкус. Расте като вечнозелен немного висок храст в Индия, Китай, Тибет, Монголия. Освен в суров вид, годжи бери е приятен за консумация сушен плод в комбинация с ядки и други сушени плодове, в сирил, кремове, кейкове и торти.