Всички статии / пържене
Витамин С в тялото ни помага за обмяната на вещества в мозъка, панкреаса, далака, белите дробове, сърцето, тимуса и очите. Той участва в изграждането на хрущяли, кости и зъби. За да може да изпълнява своите функции и задачи е необходимо наличието на минтерали, според учени.
В продължение на много десетилетия ни е казвана много дезинформация за храните, които ядем и кои от тях са здравословни или не.
Например, от началото на 20 век ни е казвано, че свинската мас е нездравословно вещество, което следва да бъде заменено с растителни масла.
Хрупкавата кафява коричка, която се образува върху пържените картофки е неустоима, нали!? Същото се отнася и за препечената филийка. Всъщност точно там се образува един химикал, наречен акриламид, когато захарите и аминокиселините в храни като картофи и зърнени култури се готвят при температура над 150 градуса.