Блогът на DocTiming

Намерени са 7 статии в "сърдечно-съдови заболявания"
All themes
  • Изследване потвърждава значението на солта, като част от здравословното хранене

    Изследване потвърждава значението на солта, като част от здравословното хранене

    В становище на правителството солта все още се счита за вредно вещество, което хората трябва да избягват, за да се защитят срещу хипертония и сърдечно-съдови заболявания. Въпреки това, по тази широко обсъждана тема, науката има различно мнение, подкрепено с достоверни научни изследвания, сочещи солта като защитник на здравето на сърцето, а не като нещо, което да го разрушава.

     

    loading loading loading
  • Измамата със статините влошава епидемията от сърдечно-съдови заболявания

    Измамата със статините влошава епидемията от сърдечно-съдови заболявания

    Две проучвания, публикувани наскоро в Експертен преглед на клинична фармакология привлякоха внимание на факта, че далеч от това да са чудотворен лек, който бе обещан преди 20 години, статините всъщност носят сериозни странични ефекти – и вместо да намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания, те всъщност го увеличават!

     

    loading loading loading
  • Как да си направим кокосово масло?

    Как да си направим кокосово масло?

    Повечето от нас са чували за невероятните ползи от кокосово масло. Но замисляли ли сте някога дали сте опитали кокосово масло преди? Кокосовото масло съдържа всички ценни фибри в неговата копринена текстура.

     

    loading loading loading
  • Многобройните лечебни качества на кайсиите

    Многобройните лечебни качества на кайсиите

    Кайсията е древен плод – поне на 8000 г. Тя има приятен вкус и много полезни за здравето свойства. Първите сведения за отглеждане на кайсии са открити в древния арменски град Шенчовит, недалеч от Ереван. Там били открити изкопи, които археолозите датирали от 6 000 г. пр. Хр., а за пръв път плодът е споменат преди 4 хиляди години в писмо на китайски гражданин.


     

    loading loading loading
  • Чудото на България, наречено мурсалски чай – рецепти и съвети

    Чудото на България, наречено мурсалски чай – рецепти и съвети

    Мурсалският чай е бяло, достигащо до 50 см височина, космато растение. Обича варовитите терени и расте основно в южна България от 1400 до 2200 м н. в. Цъфти в жълто и се бере по време на цъфтежа – юни-юли месец. Билката е ендемит за Балканите.


     

    loading loading loading
  • Доц. Светослав Ханджиев: Яжте традиционни храни, за да сте здрави

    Доц. Светослав Ханджиев: Яжте традиционни храни, за да сте здрави

    Представяме ви интервю с Доц. Светослав Ханджиев пред в. 24 часа.


     

    - Доц. Ханджиев, какви са най-новите тенденции в медицината на храненето?

    loading loading loading
  • Защо агнешкото месо е изключително здравословно

    Защо агнешкото месо е изключително здравословно

    Пролетта е време да празнуваме с агнешко. Традиция е крехкото месо да присъства на трапезата за Великден и Гергьовден, а за много народи и целогодишно в диетата. Ако изпитвате угризения, че ще консумирате нещо изключително нездравословно, мазно и недиетично, ще разбием тази представа с научни факти!

    loading loading loading