Всички статии / кокосово мляко
Кравето мляко отдавна е една от най-популярните напитки в Америка, но се увеличава броят на хората, които сега търсят алтернативи вместо него. Растителните алтернативи на млякото са се увеличили на пазара и сега продажбата им е стигнала над $ 1.3 млрд. От друга страна, постоянно намалява популярността на млякото през последните десетилетия.
Лауринската киселина, съдържаща се в кокосово масло, намалява 93% от раковите клетки на дебелото черво и то само за 48 часа лечение, показват последните научни изследвания, информира БГНЕС.
Кокосовото масло едновременно унищожава раковите клетки и намалява нивото на глутатион, необходим на раковите клетки да се защитават от външни радикали.
Много от нас са свикнали да приемат кокоса и кокосовото мляко просто към допълнение към десерта или някакво печено ястие с цел подобряване на вкуса. Само, че в тропиците наричат кокоса – дървото на живота. Защо е така?
Кокосовите орехи всъщност не са обикновени ядки. Във вътрешността си те съдържат месо, мляко и сок.