Всички статии / червено месо
Червеното месо съдържа канцерогенни вещества. Експертите силно препоръчват избягването на преработените червени меса или, с други думи, месните продукти с дълъг срок на годност като салами, шунки, филета, кремвирши, наденици, луканки, пастърма и др. Като цяло и преработени и непреработени червени меса крият някакви рискове и ние искаме да ви разкажем по-подробно за тях.
Спадането на нивото на вашия хемоглобин е сериозен проблем; това може да бъде признак на анемия, инфекция или дори кървене. Залозите са по-високи при жените, особено тези, които не страдат от недостиг на желязо и други хранителни вещества в диетата си, като спадът в нивото на хемоглобина може да бъде повече от обичайното, което води до слабост и лошо рутинно изпълнение.
Всеки иска да бъде млад, колкото се може по-дълго. Искаме да отложим момента на появата на първите бръчки по кожата. И правим какви ли не процедури, маски и какво ли още не, за да отдалечим във времето този процес. Истината обаче е, че трябва много добре да се замислим и вгледаме в това, което поглъщаме.
Връзката между рака и храненето е толкова очевидна за съвременната наука, че новини в тази област минават като светкавица почти едновременно през здравните рубрики в медиите. Така стана и с новите 6 американски съвета за подбор на храните. Два от тях изглеждат революционно различни и ехото от реакциите за тях ще кънти с години.
Стрес, напрежение, нервност… това са част от симптомите на забързаното ежедневие. Решение обаче има и то натурално. Вижте следните 4 храни, които ще ви помогнат да сте по-спокойни.
Червено месо от животни хранени на паша