Акушеро-гинекологична болница Свети Лазар

Continuing Care Hospital
0
0 persons rated

Book

Find doctor from this clinic by:
You can select the speciality you are interested with, to narrow down the doctors listX
The specialists in Акушеро-гинекологична болница Свети Лазар
kanev1_48192's picture
kanev2_48195's picture
kanev3_48197's picture
kanev4_48198's picture
kanev5_48199's picture
kanev6_48201's picture
kanev7_48202's picture
kanev9_48205's picture
kanev10_48206's picture
kanev11_48207's picture
kanev12_48208's picture
kanev13_48209's picture
kanev14_48210's picture
X

Information

Болницата е изградена и открита през 1999-2000г.

От създаването си е претърпяла 3 разширения и реконструкции на вътрешните и външни пространства. Всички извършени промени в годините са били резултат от повишаващите се нужди от разширение на дейности и брой обслужвани пациенти, както и от непрекъснатото повишаване качеството и въвеждането на нови по-високи стандарти на медицинската дейност.

 

Особено важен за възходящото развитие на болницата е разделът от дейността ни за непрекъснатото й техническо и апаратно обновяване. Болницата за първи път в страната въвежда триизмерната ехография в реално време/4Д/ и видеоколпоскопията с архивиране на данните в рутинната ежедневна практика, безкръвната хирургия в гинекологията.Тя е първото частно заведение с разкрит детски интензивен сектор 2-ро ниво, окомплектовано с най-съвременните апарати за дирижирана вентилация на новороденото, интензивни кувьози от най-ново поколение и специалисти неонатолози.

 

С особено внимание е оборудван и сектора за асистирана репродукция.В него работят изтъкнати специалисти, основоположници на методиката на ин витро оплождането в България. Техническата окомплектовка е на най-високо равнище, с приложение на всички световно утвърдени методики в тази област. Успеваемостта на сектора е в рамките на 28-33%.

 

Първата банка за стволови клетки в РБългария заработва в болницата преди повече от 10 години.Нейното създаване е израз на съвременното възприемане на авангардните новости в медицината. Представлявайки част от болницата, банката създава най-оптималните условия за взимане на кръв от пъпна връв и части от пъпна връв за по-нататъшна им обработка и съхранение на дозите стволови клетки.Апаратурата в банката е от най-ново поколение и е продукт на специализирани в тази област производители от световен мащаб. От тази авангардна методика вече са се възползвали хиляди семейства, родили в болницата или в болничните заведения на София и страната.

 

Особено внимание се отделя на комфорта на пациентите в болницата. Болничните стаи и санитарните възли към тях са индивидуални. Обзаведени са луксозно, съгласно ергономичните норми на съвременните болнични заведения в индустриално развитите страни. Концепцията, която е залегнала при изграждането и обзавеждането на болницата, е тя да не предизвиква усещането у пациентите, че се намират в болнично заведение. Близките на пациентите могат да общуват с тях болничната стая по всяко време, да присъстват при някои манипулации, респ.раждания, да обсъждат с лекуващия екип подробности по диагностиката, лечението, специфичните грижи при новороденото, съобразяването с някои специфичности в хранителния режим на всяка пациентка. Осигурени са кабелна телевизия, телефон, хладилник, климатизация, На разположение на пациентките е и фризьор и педикюрист,както и методист по лечебна физкултура.

 

Правилно поставената концепция, нейното стриктно изпълнение и ежедневен контрол са гаранция за високите резултати, с които се гордее болницата. Едни от най-важните показатели за нивото на медицинското обслужване в една АГ болница са перинаталната детска смъртност/ПДС/, майчината смъртност/МС/, родовия травматизъм за майката, вътреболничните инфекции/ВИ/. С гордост констатираме, че за целия изминал период, от създаването на болницата, по тези показатели решително стоим на едно от най-престижните места в класацията на здравните заведения в страната.

Year of Establishment

2000

Health insurance

NZOK (National Health Insurance Fund)

Contacts

Bulgaria Sofia Boulevard "Simeonovsko Shose 9 42° 39' 24.7896" N 23° 20' 11.0688" E Google Maps

Reviews

Patients’ average ratings for Акушеро-гинекологична болница Свети Лазар

0
Overall rating
0
Bedside manner
0
Average waiting
0 persons rated

Patient's ratings

This clinic doesn't have any reviews yet. Be the first to write a review!

Have you been treated in this clinic?

Anonymous's picture Write a review

Map