Work Locations

Information

Bio

Д-р Бранкова завършва Медицинска академия в гр. София, след което е разпределена в гр. Костенец като акушер-гинеколог. След успешен конкурс тя става редовен асистент в Майчин дом. Д-р Бранкова работи и в областта на усложнената бременност.

През 1983 г. преминава специализация в института в Подоли, Прага, където изучава методи за диагностика на вродени и наследствени болести у децата преди раждане - фотоскопска и ранна амниоцентеза в 17-18 гестационна седмица. До тогава извършва амниоцентези, но в напреднала бременност основно при Rh-несъвместимост между майката и плода, и зрялост на плода.

През 1986 г. д-р Бранкова е обучавана от холандски специалисти на метода хорионна биопсия в първия триместър на бременноста (древен китайски метод, възстановен в Англия от Уайт и в Италия от Брамбати и Симони).

През 1987 г. методът е въведен от д-р Бранкова с цел ранна диагностика на вродените и наследствени болести у плода преди раждане. По този метод д-р Бранкова специализира в Института "Еразъм", департамент по Генетика в Ротердам, Холандия.

За прилагането на тази техника тя работи съвместно с д-р В. Николов, блестящ ехографист. Двамата и досега продължават да работят в екип в болница "Св.Лазар".

В практика си д-р Маргарита Бранкова разработва схема за лечение при носителство на HPV у жената . Схемата се прилага много успешно вече няколко години.

Personal phone

Spoken languages

Bulgarian

Reviews

Patients’ average ratings for д-р Маргарита Бранкова

0
Overall rating
0
Bedside manner
0
Average waiting
0 persons rated

Patients’ ratings

This doctor doesn't have any reviews yet. Be the first to write a review!

Has this doctor treated you?

Anonymous's picture Write a review

Work locations map

д-р Маргарита Бранкова works in.

Similar doctors

Do you know a good doctor?

Help your friends

Recommend doctor