Блог

Как да пречистим кръвта си по естествен начин

Как да пречистим кръвта си по естествен начин

Пречистването на кръвта е от много съществено значение за здравословното функциониране на организма. Когато се увеличава нивото на токсините в кръвта, органите започват постепенно да се увреждат. Алергии, понижен имунитет, постоянно главоболие, умора са няколко общи симптоми, които показват, че са налице примеси и токсини в организма. Нечистата кръв може да доведе до здравословни и кожни проблеми. Няколко кожни проблеми като пъпки, акне, тъмни петна, вяла и суха кожа се дължат на нечистата кръв в организма.  Черният дроб, бъбреците, както и лимфните съдове работят предимно за детоксикация на кръвта и премахване на примеси и токсини от системата. Ако тези органи не функционират правилно, нечистата кръв продължава да циркулира в тялото, като по този начин причинява здравословни и козметични проблеми.

 

Ако искате да пречистите кръвта си, е препоръчително да включите в диетата си някои детоксикиращи храни в комбинация с достатъчен прием на вода и течности:

 

Плодове и зеленчуци.  Зеленчуци като броколи, зеле и кресон се считат за отлична храна за пречистване на кръвта. Най-добре е да приемате голяма чаша с натурален сок от пресен карфиол веднага след събуждане.  Силно се препоръчва комбинация от мед - крес - портокалов сок. (Лесно ще намерите семена от кресон, който бързо ще порастнат в саксия или да ги отгледате като свежи кълнове) Някои от най-ефективните плодове за пречистване на кръвта включват малини, пъпеши, портокали, круши, ябълки, касис, киви и ананас . Включете ги под формата на детоксикиращи сокове, които можете да консумирате през целия ден.

 

Свързани статии:
Роднините на зелето пазят от опасни болести
Пролетно здраве - ползите от копривата, спанака, дивия чесън и киселеца
Как да контролираме нивото на холестерола в кръвта без лекарства

 

Заведенията за фрешове напоследък предлагат „шотове от трева”. Всъщност, това е млада пшеница, която съдържа голямо разнообразие от хранителни вещества - големи количества от витамини (А, В, С, Е и К), естествени ензими, хлорофил, аминокиселини, желязо, калий, калций, лецитин, протеини, фосфор и магнезий. Сокът от млада зелена пшеница в много ефективен за пречистване на кръвта и в същото време подобрява доставката на кислород към кръвоносната система.

 

Билки и подправки. Много здравни експерти смятат, че когато става въпрос за пречистване на кръвта, билките са най-добрия избор . За щастие, те са лесно достъпни в повечето здравни магазини или директно на пазара. Едно от основните им предимства е, че те могат да се консумират по няколко различни начина.

 

Една от най-добрите билки за пречистване на кръвта е магданозът, тъй като има диуретични свойства, което е полезно при промиване на бъбреците . Препоръчва се на хората, които се възстановяват от болест, обикновено да включват щедри количества магданоз в диетата си.

 

Люцерната детоксикира тялото и помага за стабилизиране на нивата на рН. Тя може да работи като диуретик и в същото време облекчава възпаленията, балансира хормоните и намалява холестерола.

 

Глухарчето е отлично за прочистване на черния дроб, тъй като стимулира потока на жлъчката. То също така облекчава няколко храносмилателни проблеми като запек и подуване на корема.

 

Eхинацеята и червената детелина също са мощни пречистващи препарати на кръвта.

 

Чесънът е не само естествен антибиотик, но е отличен препарат за пречистване на кръвта. Консумацията на чесън намалява количеството на мазнини в кръвта, което също спомага за понижаване на кръвното налягане и холестерола. Чесънът съдържа фитохимикали, които насърчават и подкрепят детоксикацията на черния дроб. Много здравни експерти препоръчват чесън за пречистване на кръвта, тъй като е естествен антибиотик и понижава нивата на мазнините в кръвта.

 

Чай. Няколко билки могат да се консумират под формата на пречистващ чай , който ще ви помогне да изхвърлите токсините от тялото. Някои от най- често използваните отвари са от джинджифил, мента и глухарче.

 

Независимо от ползите за здравето от пречистващите билки е важно да се консултирате с лекар, особено, ако страдате от всяко съществуващо болестно състояние.  

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
снимка: www.sfyoganews.com
Предишна статия
Лападът – природният лечител на анемия, псориазис и диабет

Лападът – природният лечител на анемия, псориазис и диабет

Следваща статия
Как да си направим ароматна аптека у дома

Как да си направим ароматна аптека у дома

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар