Кабинети

Информация

Образование

През 1994 г. се дипломира в Медицински Университет в София. От 1996 г. в продължение на 10 години работи в Детска неврологична клиника, СБАЛНП „Св. Наум”, а от 2006 г.- в Клиника по нервни болести, УМБАЛ „Александровска” като лекар – главен асистент. Притежава две специалности – невролог и детски невролог.
През 2005 г. защитава дисертация на тема: „Генотип-фенотип корелации при седем форми на болестта на Щарко-Мари-Тут”, издава монография за заболяването. Автор и съавтор е на над 70 публикации в български и международни реферирани списания по неврология и генетика. Участва в идентифицирането на шест нови заболявания в сътрудничество с проф. Ивайло Търнев и колеги от България, Европа, Америка и Австралия.
През 2001 г. специализира в УБ в Хановер, Германия, а през 2008-2009 г. е стипендиант на Александър фон Хумболдт Фондацията във Фридрих-Баур-Институт в Мюнхен, Германия. През 2004 г. печели наградата на името на проф. д-р Асен Хаджиолов „Млад учен на годината” на Медицински факултет, МУ-София

Личен телефон

Говорими езици

Български

Ревюта

Средна оценка на Доц. д-р Велина Гергелчева

0
Обща оценка
0
Отношение
0
Време за чакане
0 дали оценка

Оценки на пациенти

За този лекар все още няма публикувани мнения и оценки. Оценете първи!

Лекувал ли Ви е този лекар?

снимка на Anonymous Дай оценка

Карта на кабинетите

, в които работи Доц. д-р Велина Гергелчева

Подобни специалисти

Познавате ли добър лекар?

Помогнете на близките си

Препоръчай