Блог

Ленено масло срещу високо кръвно, рак, инфаркт и инсулт

Ленено масло срещу високо кръвно, рак, инфаркт и инсулт

Още от древността хората приемали всеки ден от чудодейното ленено масло срeщу болки в стомаха и за облекчение на кашлицата. Освен това паралелно с полезната мазнина, се е използвало и рибено масло като засилващо и укрепващо средство.

 

Днес вече се знае, че полезното ленено масло е много богато на омега-3 мастни киселини и омега-9 есенциални мастни киселини, което го превръщат в храна, която много успешно бори високото кръвно налягане и холестерола, като по този начин предпазват организма от сърдечно-съдови заболявания, инфаркт, инсулт, Алцхаймер.

 

В чудодейното ленено масло има много полезните лецитин, фибри, протеини, цинк и калий, което го прави направо силен лечител. То помага за предотвратяване полепването на плака по стените на кръвоносните съдове, изчиства ги и кръвообращението става идеално.

 

Освен от сърдечно-съдови заболявания, ленено масло се взима превантивно срещу рак и депресия. Може да го пиете на капсули или в течно състояние, но винаги се приема на гладно, за да действа най-добре.

 

Омега-3 мастните киселини, които то съдържа, помагат за облекчаване на възпаления в организма и съдействат за облекчаване на болката, причинена от мигрена, артрит и други ставни заболявания.

 

Диетолозите препоръчват ленено масло и като средство за избавяне от излишните килограми. Известно е, че витамин F не се синтезира от организма, а се извлича от консумираната храна. Полезното ленено масло съдържа достатъчно количество от този витамин, ако добавим и полинаситените киселини, витамин A и E – всички те го правят лидер сред другите хранителни масла.

 

Лечебното ленено масло помага и за подобряване състоянието на кожата и косата, има благотворно влияние върху нервната система, понижава кръвното налягане, помага при лечение на астма, подобрява зрението, улеснява протичането на предменструалния синдром, намалява риска от развитие на рак на гърдата и ректума.

 

Свързани статии:

Ленено масло за здрави кости, кожа, коса и нокти

Лененото семе в менюто само мода или здраве

Конопеното масло се грижи за здравето, може да помогне дори при рак

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Еритритол: естествена, нискокалорична алтернатива на рафинираната захар

Еритритол: естествена, нискокалорична алтернатива на рафинираната захар

Следваща статия
Как да се детоксикираме от антибиотици и други антимикробни средства

Как да се детоксикираме от антибиотици и други антимикробни средства

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар