Кабинети

Информация

Биография

Между 1993 и 2004 г. работи в Клиниката по кардиология на УБ „Лозенец”. След това завежда Кабинет по ултразвукова съдова диагностика в Клиниката по кардиология в УНСБАЛ „Св.Екатерина”, където е до края на 2006 г. В „Токуда Болница София” е от самото начало. Тук д-р Станева е завеждащ Сектор по ултразвукова съдова диагностика и ангиология

Образование

Завършва медицина в Медицински Университет в София през 1992 г. Придобива специалност „Вътрешни болести” през 1997 г. Втората й специалност е „Кардиология”, която получава през 2005 г., а третата - "Ангиология" през май 2011 г.
Има квалификация за високоспециализирана дейност „Правоспособност по ултразвукова съдова диагностика”. Д-р Станева има редица публикации в националния и световния научен печат, участия в международни медицински форуми.
През 1997 г. за първи път в България д-р Станева осъществява транскраниалното доплерсонграфско мониториране на мозъчния кръвоток по време на сърдечна операция, а през 2003 г. въвежда метода за ултразвуково определяне на ендотелната функция на периферна артерия.
В началото на 2006 г. създава и въвежда в практиката ехографски протокол за изследване и подбор на болни със сърдечна недостатъчност, показани за ресинхронизираща терапия и проследяване на терапевтичния ефект.
Член е на: Европейското дружество по кардиология, Българското дружество по кардиология, Международното дружество по флебология, Българско дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология, Националното дружество по флебология, Българска асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика, Българско дружество за ендоваскуларна терапия, Българската асоциация по ултразвук в медицината.

Специалност

Личен телефон

Говорими езици

Български

Ревюта

Средна оценка на Доц. д-р Милена Станева

0
Обща оценка
0
Отношение
0
Време за чакане
0 дали оценка

Оценки на пациенти

За този лекар все още няма публикувани мнения и оценки. Оценете първи!

Лекувал ли Ви е този лекар?

снимка на Anonymous Дай оценка

Карта на кабинетите

, в които работи Доц. д-р Милена Станева

Подобни специалисти

Познавате ли добър лекар?

Помогнете на близките си

Препоръчай