Блог

5 начина да се обясним в любов

5 начина да се обясним в любов

Най-сетне сте срещнали мъжа на своите мечти, но все още се смущавате да признаете чувствата си. Какво да правите: да си признаете първа, или да чакате инициативата да дойде от него?

 

На първо място, не забравяйте, че инициативата не е принуда, а импулс, който ще тласне събитията в определена посока. Ако любимият ви е неуверен (по принцип или на този етап от връзката ви), ще ви бъде благодарен за активността. Ако пък е разсеян или съмняващ се, вашата решителна крачка ще концентрира вниманието му и ще му даде да разбере, че положението е сериозно.

 

Предварителни действия

 

Дайте си време – например три седмици или месец, и през този период наблюдавайте мъжа. Ако почувствате, че той е човекът, на когото искате да дадете сърцето си, действайте. През този период говорете с него за любовта по принцип, за да си изясните неговото отношение към тази емоция. Това е важно, тъй като има мъже, които се боят от любовта като от огън – трябва да се уверите, че вашият избраник не е от тях.

 

Подгответе почвата, като деликатно го обградите с внимание. Станете най-ценният събеседник за него – изслушвайте го, подтиквайте го да разговаряте, изслушвайте го, не го критикувайте. Формирайте у него чувството, че е незаменим за вас – молете го за дребни услуги и не забравяйте да му благодарите искрено. Мъжете обичат да се чувстват полезни.

 

Ако се стеснявате направо да се обясните в любов, използвайте двусмислени фрази. Например: „Ти умееш да намираш изход от всяка ситуация. Затова те обичам!”

 

Атака!

 

1. За класическо се смята откровеното обяснение в любов очи в очи. Но то подхожда на уверените и смелите момичета. Главното тук е да гледате мъжа в очите, за да видите неговата мълниеносна подсъзнателна реакция на казаното от вас. Предварително си намислете какво ще кажете, за да не се смутите и объркате. Не бъдете твърде многословни, не използвайте завъртени фрази. Мъжете ценят точността и яснотата. Не се разстройвайте и ако неговият отговор е кратък.

 

2. Ако ви разделя разстояние, може да се обясните в любов по телефон или скайп. В този случай следете реакцията на вашите думи – промяна в интонацията, мимиките, погледа. Не се притеснявайте, ако той мълчи в отговор – възможно е да е развълнуван и трескаво да подбира думите си. Такива трудности може да възникнат и заради липсата на визуален контакт, който за мъжа е много важен. Така че ако все пак може да осъществите среща, по-добре е да го направите.

 

3. Ако твърде много се притеснявате, пристъпете към класиката в жанра – напишете на любимия си писмо. Може да е кратка бележка, озовала се „по случайност” в джоба му, красива ръчно изработена картичка, изпратена по пощата, sms, e-mail – вариантите са безброй. Но не се учудвайте, ако признанието ви в този формат остане недооценено и го помислят за шега.

 

4. Романтиката винаги е на мода – добър вариант са интимната вечеря, разходката сред природата, карането на кънки и ски или нощувката в планинска хижа.

 

5. Ако и двамата си падате по екстремните преживявания, не се колебайте да признаете любовта си именно в такава обстановка. Например ако той отдавна мечтае да скочи с парашут, направете му компания, а след като се приземите, споделете чувствата си. Адреналинът, горящите от радост очи, споделената тръпка – няма мъж, който да устои на това.

 

След това

 

Какъвто и да е отговорът на признанието ви, спазвайте мярка – не обсипвайте възлюбения си с писма, не напомняйте ежечасно за себе си, не го обсебвайте. Така само ще го накарате да се тревожи за личната си свобода. Не изисквайте и не очаквайте незабавен отговор – той може да се нуждае от време, за да осъзнае какво му се е случило.

 

Ако възлюбеният ви не изпитва същите чувства, не се разстройвайте прекалено и не реагирайте грубо – той не е виновен, че не може да ви отговори с взаимност. Продължете напред, без да възлагате прекалено големи надежди, че с времето той може да изпита към вас нещо повече от приятелски чувства.

 

Свързани статии:

Как да трансформираме тревогите в положително мислене

18 психологически трика, които ще накарат хората да ви харесват повече. Номер 11 е просто велико

Как ежедневно да подобряваме здравето си чрез ПЛАЦЕБО

 

Автор: 24chasa.bg

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Каква енергия ядем

Каква енергия ядем

Следваща статия
Как да преборим тъгата през уикенда?

Как да преборим тъгата през уикенда?

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар