Блог

Натурални заместители на аспирина

Натурални заместители на аспирина

Ново изследване показва, че една уникална билка от рода на ментата от Бразилия може да намали болката, колкото конвенционалните обезболяващи, което прави отварата от този чай ефективен лек за болки в стомаха и главоболие. В природата могат да се намерят заместители на аспирина.

 

Билката The Hyptis crenata отдавна се използва в Бразилия за лечение на лека болка, но никога не е била изследвана научно досега.

 

За да разберат дали билката наистина работи като болкоуспокояващо, изследователи от Университета на Нюкасъл се консултирани с бразилските лечители, за да разберат как те приготвят чая. След това те съставили изпробване върху мишки, съдържащи еквивалент дозата на това, което повечето лечители използват за пациентите.

 

Те тествали как действат аспирин и ментов чай върху опитните мишки, и установили, че двете процедури са еднакво ефективни.

 

Природни заместители на аспирина

 

Дяволски нокът

Дяволският нокът е южноафриканска билка, която е популярна в Европа от няколкостотин години. Тя е доказано ефективна като противовъзпалително за артрит, тендинит и мускулна болка.

 

Германската Комисия Е, Германия версия на американската FDA, го е одобрила за ползване без рецепта или OTC медицина. Това не е медицински признато от FDA, но неговата законосъобразност не е проблем в момента.

 

Глог

Глогът е бил използван в Източната медицина в продължение на векове. Той обикновено се консумира като чай. Можете да закупите или да направите свои собствени тинктури, които да са по-мощни от чайовете. Глогът е вазодилататор (артериен и капилярен дилататор), който също укрепва мускулите на сърцето и помага да се поддържа редовен пулс.

 

Магнезий

Магнезият е жизненоважен за здравето на сърцето. Той е необходим за поддържане на стабилен сърдечен ритъм, а също и помага на костите да абсорбират калция, като по този начин се намалява калцификацията в рамките на кръвоносните съдове.

 

Куркума

Активна съставка, куркумин на куркумата, когато е взета правилно ще ви предложи по-бързо облекчаване на болката от възпалението, отколкото самата куркума.

 

Висока доза куркумин на капсули с пиперин, активната съставка на подправката черен пипер, която увеличава усвояването на хранителните вещества, са отлична комбинация.

 

Върба

Кората на върбата е близък химичен роднина на аспирин. Както аспирина и върбовата кора съдържа салицил, съединение ефикасно за разреждане на кръвта и с болкоуспокояващи свойства. След поглъщането на салицила от върбовата кора, той се превръща в салицилова киселина, която разрежда кръвта и предотвратява съсирването, което може да доведе до инфаркт или исхемичен инсулт.

 

Свързани статии:

Най-известното хапче на Земята. За какво и как да използваме Аспирин.

Аспирин за лице – универсално средство за красива кожа

Учените потвърдиха: куркумата е по-ефективна от поне 14 лекарства – вижте кои са те (номер 4 е тотална изненада)

Безобидни медикаменти в опасни комбинации

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Нервите се чувстват божествено под контрастни душове

Нервите се чувстват божествено под контрастни душове

Следваща статия
Боровинките пазят сърцето!

Боровинките пазят сърцето!

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар