Блог

Най-добрите храни за по-добра бъбречна функция

Най-добрите храни за по-добра бъбречна функция

Повечето хора не осъзнават колко важна роля играят бъбреците в общото здравословно състояние на организма, докато нещо се обърка. Тогава, когато в разгара на появила се бъбречна инфекция или в много болезнен процес на преминаване на бъбречни камъни, те осъзнават колко жизненоважен органи са те. Някои хранимогат да подобрят вашата бъбречна функция.

 

А истината е, че бъбреците наистина играят жизненоважна роля в ежедневната функция на тялото. Ето защо да се грижите за бъбреците си е толкова невероятно важно.

 

А добрата новина е, че има много естествени и ефективни начини да направите това чрез храни и подправки, които са в повечето кухненски килери.

 

Ето кои храни могат да подобрят вашата бъбречна функция:

 

Диня

 

Този класически десерт през лятото не е само вкусна добавка към всеки пикник или барбекю, това е чудесен избор за здравето на бъбреците. тя най-вече се състои от вода и има диуретични свойства, което помага за бъбречните функции. Той е един от плодовете, препоръчани от Националната фондация за бъбреците за тонизиращите й свойства.

 

Лимони

 

Страданието от бъбречни камъни често се описва от пациентите, като най-болезненото преживяване през живота си.Най-добрият начин да се избегне – или да се предотврати да се случи отново – е да се пие най-малко половин чаша лимонов сок дневно, разтворен във вода. Силно киселият характер на лимоновия сок ще помогне да се разсеят всякакви минерални отлагания в бъбреците, преди те да имат шанс да се образуват в камъни.

 

Джинджифил

 

Джинджифилът е отличен за общото здравословно състояние, защото има силни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства – и същите тези свойства се появяват, за да има положителен ефект върху функцията на бъбреците, както и, за да помогнете за възстановяване на бъбречната тъкан и намаляване болезненото възпаление около бъбреците.

 

Целина

 

Целината е друга отлична храна за бъбречното здраве. Подобно на динята, целината в голяма степен се състои от вода и той също има диуретични свойства. Така да се каже, някои съединения в целината увеличават производството на урина, която гарантира, че достатъчно течности преминават през тези органи, за да бъдат почистени и свободни не само от бактериите, но и на минерални натрупвания, което впоследствие да образуват камъни в бъбреците, ако не бъдат овладени.

 

Свързани статии:

Как да опазим бъбреците си здрави

Правила за здрави и функциониращи бъбреци

Лимон, зехтин, мед: мощна смес, която разтваря камъни в бъбреците и убива глисти

Народни рецепти при камъни в бъбреците

Как да се избавим от камъните в бъбреците?

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
10 проблеми, които бананите могат да решат по-добре, отколкото хапчета

10 проблеми, които бананите могат да решат по-добре, отколкото хапчета

Следваща статия
Лазер изпарява „мушиците“, появили се в очите ни

Лазер изпарява „мушиците“, появили се в очите ни

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар