Блог

Как да си отгледате собствено Авокадово дърво?

Как да си отгледате собствено Авокадово дърво?

Авокадото е една от най-здравословните храни с много ползи за здравето:

  • То е претъпкано с антиоксиданти и мононенаситени мазнини, които са от съществено значение за намаляване на възпалението в организма и намаляване на риска от развитие на рак.
  • Авокадото също съдържа фибри, които са от съществено значение за поддържане на храносмилателната система и червата здрави.
  • Захранващите хранителните вещества в плодовете също са чудесни за възстановяване на косата и омекотяване на кожата.
  • Поради всички тези изключителни причини, отглеждането на авокадово дърво е добра идея, така че да може да имате тези изключителни плодове под ръка.

 

 

Стъпки за отглеждане на авокадово дърво

 

Стъпка # 1 Определете идеалното място, където да расте дървото ви

 

Авокадовите дървета обичат да растат в топъл тропически климат, където има малък или никакъв студ. Дърветата трябва да са на слънчево място, без силни ветрове, за да растат здрави и силни. Въпреки това, когато дървото започне да расте и да се развива кората ще трябва да поставите предпазна обвивка, поради чувствителността му към слънчева светлина. Ако не направите това то ще изсъхне. Трябва да се уверете, че сте засадили дървото в почва, която е дълбока, плодородна, влажна и добре дренирана. Най-добрият сезон за това е през пролетта, ако ще засаждате вашето дърво от семена.

 

Стъпка # 2 Засаждане на семе на авокадо или младо дръвче

 

След като сте определили точното място да засадите дървото и вие знаете какъв сорт искате като Хас, Wurtz, Fuerte или Bacon, можете да изкопаете няколко сантиметрова дупка в земята и да посадите семената на Авокадо или може да се изкопае около 20 см дупка, за да се засади младо авокадово дръвче. Ако засаждате младо дръвче, добавете поддръжка на дървото.

 

Стъпка # 3 Осигуряване на храна за дървото

 

За да сте сигурни, че дървото расте силно и здраво, е разумно да се уверите, че то получава правилното количество вода всеки ден и някои растителни храни или тор всеки месец. Това също така ще гарантира, че вашето дърво ще дава плодове при падежа.

 

# 4 Прибиране на плодовете

 

В рамките на 10-години, дървото на авокадо, което сте засадили трябва да бъде достатъчно зряло, за да произведе авокадо плодове. След като плодовете авокадо са закръглени и с дебела кожа е време да се събират. Важно е да се има предвид, че авокадото никога не узрява на дървото. То трябва да се постави в близост до слънчева светлина, за да узрее. Важно е да се събират всички зрели авокадо плодове в рамките на няколко седмици по време на сезона за прибиране на реколтата, защото, ако не го направите, това може да повлияе на реколтата следващата година.

 

Свързани статии:

Авокадото – супер храна на 8000 години

Спрете да хвърляте костилките на авокадото – 9 страхотни ползи от тях

Седем неоспорими причини да ядем авокадо всеки ден

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
5 начина да използвате пресен корен куркума

5 начина да използвате пресен корен куркума

Следваща статия
Масло от риган – мощен щит срещу рака

Масло от риган – мощен щит срещу рака

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар