Въз основа на остаряла дезинформация, калориите и мазнините се считат от повечето хора за проклятието на добрия външен вид и доброто здраве. Сега вече е ясно, че броенето на калории се надценява и че мазнините са добри за вас, дори необходими за жизненоважни органи и оптимално здраве.
Вече може да сте се сблъсквали с информация за невероятните здравни добродетели на кокосовото масло. Знаете ли, че това е наситена мазнина и само преди едно-две десетилетия се е отбягвала напълно като сърдечен убиец?
Високите калории на авокадото и съдържанието на мазнини се поставя в същата категория дезинформация като кокосовото масло, макар и не чак толкова драматично. Но авокадото се признава от здравни експерти все повече и повече, за толкова важно, че те препоръчват яденето на авокадо всеки ден!
Информация за мазнините накратко
Синтетичните решения за мазнини, като например маргаринът да замести маслото, е по-лошо отколкото всеки възприет проблем с маслото. Трансмастните киселини (маргаринът) и преработени хидрогенирани или частично хидрогенирани масла за готвене и салати, създадени от 1950-те, са просто токсични.
Либералното използване на тези преработени масла в преработените хранителни продукти или в храни създаде също нездравословен баланс на омега-6 и омега-3 мастни киселини, 20:1 или по-високо, вместо здравословните 3:1 омега-6 към омега-3.
Нездравословното съотношение на омега-6 и омега-3 е отговорно за по-голямата част на хронични възпаления, които водят до заболяване, включително болест на сърцето. Токсични заместители на мазнините и хидрогенирани масла също създават хронично възпаление, което води до заболяване.
Сега дори и наситените мазнини се приемат от съвременните лекари и специалисти по хранене, като необходими за нервите, мозъка и здравето на сърцето. Холестеролът на кожата започва процеса на преобразуване на UVB слънчевите лъчи във витамин D. Клетъчните стени, нервната тъкан, и повечето мозъчно вещество се състоят от мазнини, включително холестерол.
Седем причини защо авокадото следва да бъде част от ежедневните ни ястия
(1) Авокадото е с високо съдържание на лесно асимилиран растителен протеин. За метаболизма всички аминокиселини трябва да се съберат в пълни протеини. Това помага на панкреаса за загубата на борещите се с ракови клетки протеолитични ензими за разграждане на месните протеини.
(2) Добре за ядящите месо. GreenMedInfo обобщи едно изследване, което показва, че ядене на хамбургери с резен авокадо ограничава повишаване на серумното ниво на триглицеридите. Най-запознатите кардиолози смятат серумните нива на триглицеридите като по-силни маркери за потенциала болест на сърцето и възпалението, отколкото LDL холестерола.
(3) Авокадото има високо съдържание на естествен витамин Е, който е мощен антиоксидант, помагащ за предотвратяване на рак. Синтетичният витамин Е може да бъде токсичен.
(4) Авокадото помага на черния дроб за производство на глутатион, смятан за най-главен антиоксидант от всички здравни експерти. Глутатионът всъщност освежава и рециклира отработените антиоксиданти от други източници. Главният минерал магнезий, участващ в над 300 метаболитни процеса, също е в изобилие. Две главни неща в една вкусна храна. Много добре!
(5) Намалете риска от рак на гърдата с авокадо, високо на лутеин, витамин Е, и високо съдържание на мононенаситена олеинова мастна киселина. Това е потвърдено от изследвания. Така че, дами, откажете се от многото броене на калории и яжте повече авокадо.
(6) Подобрете здравето на сърцето за насърчаване на по-добър приток на кръв и понижаване на кръвното налягане чрез консумирането на авокадо. Отново това се дължи на тяхното богато съдържание на олеинова киселина.
(7) Подобрете функцията на мозъка и предотвратете деменция чрез консумирането на авокадо. Авокадото е на второ място след боровинките за насърчаване на здравето на мозъка, според д-р Стивън Прат, автор на Суперхрани РХ: Четиринадесет Храни Доказани да Променят Живота Ви.
Високото съдържание на олеинова киселина в авокадото спомага за създаване и поддържане на миелин, който предпазва нервната система и мозъка. Миелинът също помага за забързване на невронното предаване, които ни прави по-бдителни и психически по-бързи.
Заключение: д-р Ан Кулце, MD и автор на Диета 10 Стъпки на д-р Ан: Лесен План За Постоянна Загуба на Тегло и Дълголетно Здраве, препоръчва една четвърт до половин авокадо дневно. Може да се използва в салати или сандвичи или като гарнитура.
Ако бюджетът ви позволява и го има на разположение, изберете биологично авокадо. Ако не, Работната Група по Околоната Среда (EWG) слага авокадото в техния „Чист 15″ списък на зеленчуци и плодове с много ниски остатъчни вещества от пестициди.
Авокадото всъщност е тъмно зелен мастен плод с костилка, който може да се яде, когато е леко мек на допир.
Свързани статии:
Авокадото – супер храна на 8000 години
Авокадото - тихият боец срещу рака
Още 7 храни за извайване на тялото и естествено изграждане на мускулите (втора част)
Автор: biopogled.com
Коментари