Блог

Масло от риган – мощен щит срещу рака

Масло от риган – мощен щит срещу рака

Най-ценното вещество, съдържащо се в маслото от риган, е карвакрол, притежаващ силно антибактериално действие. Маслото от риган унищожава над 25 вида бактерии, причиняващи инфекции на пикочния тракт и дебелото черво, коремен тиф, холера, кожни инфекции и язви. То е ефективно също така и срещу вируси, заради което може да се използва при настинки и грип.

 

Маслото от риган унищожава много видове бактерии, гъбички и вируси. То предотвратява упорити гъбични инфекции, сред които кандида и гъбички на темето и ноктите, като според случая се нанася локално или се пие.

 

Съществуват над 40 вида риган, но за лечебни цели се използва видът Origanum Minutiflorum, който може да помогне при редица здравословни проблеми, включително алергии и рак

 

Полезното масло може също така да бъде използвано в терапии за лечение на рак. Това се потвърждава и от получените резултати от редица изследвания, които показват неговата полезност срещу коварното заболяване.

 

В маслото от риган се съдържа рузмаринска киселина, представляваща силен антихистамин и антиоксидант, която успешно може да бъде използвана за лечение на алергични реакции, артрит и бронхиална астма.

 

Антиоксидантните свойства на маслото от риган помагат да се забави процесът на стареене на клетките. То предпазва от въздействието на свободните радикали и възстановява увредените клетки. Антиоксидантите забавят процеса на стареене, а освен това предпазват от рак, нервни разстройства, загуба на зрението и слуха, както и от много други заболявания, които са свързани с действието на свободните радикали в организма.

 

Маслото от риган може да компенсира отровните ухапвания от пчели, змии и паяци, а освен това е полезно при инфекции, както и за намаляване на болките и възпаленията вследствие на ухапвания от животни.

 

Маслото от риган облекчава болки и спазми в мускулите, възпаленията на сухожилията, подпомага заздравяването на раните, а силните му противовъзпалителни свойства го правят и надеждно средство срещу артрит.

 

Всичко това показва колко полезен е този природен продукт, който може да помогне срещу редица болести, включително рак, алергии и много други.

 

Свързани статии:

Масло от риган: Тайната за избягване на зимните неволи

Розмарин и риган – лечение на диабет, без странични ефекти

Подправката риган е чудесен антиоксидант, който пази от рак

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Как да си отгледате собствено Авокадово дърво?

Как да си отгледате собствено Авокадово дърво?

Следваща статия
Десет правила за дълга младост

Десет правила за дълга младост

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар