Кабинети

Информация

Биография

Д-р Налбански завършва медицина в Медицински факултет ВМА-София през 1972г.

От 1975г. работи като акушер-гинеколог, а през 1976г. след конкурс става асистент в "Майчин дом". През 1983г. взема специалност по акушерство и гинекология.

През 1988г. придобива научна степен кандидат на медицинските науки. От 2004г. до 2008г. е извънреден доцент към Колеж "Филаретова" - специалност акушерки.
От 2009-2011г. д-р Налбански е началник отделение по перинатология към клиника "Майчин риск" в СБАЛАГ "Майчин дом".

Специализирал е през 1975г. във "Всесъюзния институт по АГ" на СССР (Москва) и "Централния институт по социална хигиена и обществено здраве"- Москва.

През 1987г. има специализация по АГ по линия на СЗО в Медицински университет - Дебрецен, Унгария.

Допълнителна професионална квалификация със сертификат по: "Педагодика на висшето медицинско образование", "Ехографска диагностика и мониторен акуяшерски контрол", "Онкогинекология и колпоскопия".

Д-р Налбански е съавтор на учебници: "Ръководство по акушерство и гинекология" - 1991г. и "Акушерство"1988г. Има издадена монография "Антиконцепция" 1982г. както и изложба "Да се роди вашето дете здраво".

Д-р Налбански има две признати рационализации в областта на гинекологията. Той е член на Дружеството по АГ в България от 1976г., като е бил негов секретар между 1976-1985г.

Член на FIGO от 1985г. и MED-NET от 1997г., със седалище Ротердам, Холандия. Член-експерт за България към Европейското друждество по семейно планиране и конртацепция от 1978г. Д-р Налбански, заедно с д-р Димитър Василев са идейните създатели на кабинетите по "Семейно планиране предбрачна и брачна консултация".

Д-р Налбански е клиничен експерт и член на колектива за изработването на българския вътрематочен песар (спирала) Силвер Т.

От 2014г. д-р Налбански работи като консултант към СБАЛ "Свети Лазар".

Специалност

Личен телефон

Говорими езици

Български

Ревюта

Средна оценка на д-р Божидар Налбански

0
Обща оценка
0
Отношение
0
Време за чакане
0 дали оценка

Оценки на пациенти

За този лекар все още няма публикувани мнения и оценки. Оценете първи!

Лекувал ли Ви е този лекар?

снимка на Anonymous Дай оценка

Карта на кабинетите

, в които работи д-р Божидар Налбански

Подобни специалисти

Познавате ли добър лекар?

Помогнете на близките си

Препоръчай