Кабинети

Информация

Биография

Д-р Божидар Димитров е роден през 1952 г. в София. Завършва Стоматологичния факултет на Медицинския университет в София през 1978 година. Четири години по-късно той специализира в протетичната стоматология.

През 1989 г. д-р Димитров продължава да подобрява своята професионална подготовка, като завършва курс по Ортодонтски стоматология в университета на Южна Калифорния - Лос Анджелис (САЩ).

През 1990 г. д-р Димитров започва дентална практика в окръг Сан Диего - Ранчо Санта Фе (USA) (един от регионите с най-високи доходи в САЩ) и през следващите осем години обслужва нуждите на многобройните клиенти на неговата клиника.

През 2000 г. той се връща в родината си и открива стоматологична клиника в София, България. Започва специализирано обучение по орална хирургия в една и съща година, а две години по-късно придобива магистърска степен по дентална имплантология.

През следващите години д-р Димитров организира много курсове за обучение за имплантолози с д-р Стефан Идхе в България. В момента д-р Димитров е един от най-подготвените имплантолози в базалната импланти система (КОС / BCS / ОИП) в България.

В своята 35-годишна дентална практика той е имал възможност да учи стоматология в най-престижните Стоматологичен университети в света. Посещава курсове в САЩ, Швейцария, Германия, Австрия, Холандия, България и т.н.

Д-р Димитров е член на няколко професионални организации - на Американската стоматологична асоциация, Българския зъболекарски съюз, Калифорнийски зъболекарски съюз и т.н.

Д-р Димитров е единственият стоматолог лицензиран от Invisalign в България, Македония, Сърбия.

През дългия си опит в стоматологична изкуства наука, той е посветен на съвършенство в орална хирургия, дентална имплантология, естетична стоматология, ортодонтия и.

Образование

Завършил Софийския факултет по стоматология
Завършил Университета на Южна Каролина
Член на Американската стоматологична асоциация
Член на Калифорнийската стоматологична асоциация

Личен телефон

Говорими езици

Български
Английски

Ревюта

Средна оценка на Д-р Божидар Димитров

4.666665
Обща оценка
4.666665
Отношение
4.666665
Време за чакане
3 дали оценка

Оценки на пациенти

Лекувал ли Ви е този лекар?

снимка на Anonymous Дай оценка

Карта на кабинетите

, в които работи Д-р Божидар Димитров

Подобни специалисти

Познавате ли добър лекар?

Помогнете на близките си

Препоръчай