Блог

Чаша черен чай на ден подмладява и снема стреса

Чаша черен чай на ден подмладява и снема стреса

Чаша черен чай на ден ще ви помогнат да се предпазите от вируси, ще ви подмлади както отвън, така и от вътре и ще премахне стреса и напрежението от ежедневието ви.

 

Тази аристократична напитка има горчив и леко натрапчив вкус. Любителите на прекрасния черен чай го пият с мляко или лимон, леко изстинал и подсладен с мед или захар.

 

Голямото количество витамини С и Е и силните му антиоксидантни свойства превръщат черния чай в подмладяваща и тонизираща напитка.

 

Той се бори срещу стареенето докато го пиете, но и като компреси върху кожата. Може да си правите освежаващи процедури с пакетчета употребен черен чай върху лицето за тонизиране на кожата и премахване на сенки под очите.

 

Тъй като има способността да понижава нивата на кортизол в кръвта, чаша черен чай на ден понижава стреса и напрежението. Хората, които редовно консумират черен чай, са по-лесно приспособими към стресовите ситуации и мозъкът им реагира умерено, без крайности. Поради същата причина хората, които са любители на черния чай, могат и по-успешно да си почиват.

 

Чаша черен чай действа благотворно на стомаха, провокира метаболизма и премахва чувството на гадене. Наред с това потушава стомашната болка и спира коликите.

 

Редовното пиене на черен чай намалява и тромбоцитите, което предотвратява риска от мозъчен удар и инфаркт. Освен това той нормализира пулса и помага на хора с ниско кръвно налягане. Хора, страдащи от хипертония трябва да консумират умерено черен чай. Въпреки това той е доста по-полезен от кафето.

 

Свързани статии:

Чудото на България, наречено мурсалски чай – рецепти и съвети

Зелена светлина за зеления чай

Кафето, моят приятел

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
www.glamour.com
Предишна статия
Как да си помогнем при спукани капиляри по краката

Как да си помогнем при спукани капиляри по краката

Следваща статия
Въпреки надеждите, българинът не е сред най-надарените в Европа

Въпреки надеждите, българинът не е сред най-надарените в Европа

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар