Блог

Как да си помогнем при спукани капиляри по краката

Как да си помогнем при спукани капиляри по краката

Повечето жени след една определена възраст се сдобиват със спукани капиляри по краката и разширени вени. Дори и по-младите представителки на нежния пол могат да имат спукани капиляри по краката. Много от тях имат комплекс и не могат да обличат по-къси поли или рокли, а така също се срамуват да се появят на плажа.

 

Има много начини за естетично отстраняване на този козметичен дефект, но ако искате първо да опитате домашните лекове и народната медицина, има много продукти, които помагат при спукани капиляри по краката.

 

Един такъв продукт е зехтинът. Той стимулира циркулацията на кръвта, намалява болката, отока и възпалението. Идеален вариант е да смесите зехтин и течен витамин Е и да го затоплите до нормална температура. С тази смес се масажират неприятните спукани капиляри по краката сутрин и вечер.

 

Може да ползвате и само витамин Е и да подхраните кожата си. Втривайте го в поразените зони, за да ускорите процеса на регенерация. Яжте и повече храни, богати на витамин Е, за да увеличите възможността за оздравяване.

 

Други много полезни продукти срещу спукани капиляри по краката са натуралният ябълков оцет и чесънът. Ябълковият оцет подобрява притока на кръв и кръвообращението, като по този начин намалява отока и червенината. Може да мажете краката си директно с него. Чесънът пък е известен с противовъзпалителните си качества. Може да хапвате повече чесън или пък да си мазило срещу спукани капиляри по краката. 6 скилидки чесън се смилат и се смесват със сока от 3 портокала и 2 лъжици зехтин. Засегнатите места се мажат с тази смес и после се отмива с хладка вода.

 

Свързани статии:

Удивителни факти за човешкото тяло, които ще ви изненадат

Възпаленията - скрит виновник за болестите на сърцето!

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
www.wikihow.com
Предишна статия
1100 чакат за трансплантация

1100 чакат за трансплантация

Следваща статия
Чаша черен чай на ден подмладява и снема стреса

Чаша черен чай на ден подмладява и снема стреса

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар