Блог

Рецепти с канела и мед срещу простуда

Рецепти с канела и мед срещу простуда

Направете си няколко рецепти с канела и мед, които ще ви помогнат срещу настинки, грип и различни други простудни заболявания.

 

Първата от тях е с канела и мед, към които се добавя зелен чай. За целта си пригответе половин литър обикновен зелен чай. След това добавете в него две супени лъжици чист пчелен мед и една чаена лъжичка канела. Просто го смесете и нека седи известно време, за да се накисне. От този еликсир се пие два-три пъти дневно.

 

Друга полезна рецепта с канела и мед помага при ставни заболявания. На възпалението се противодейства чрез тази специална смес от мед и билки, благодарение на мощните антиоксиданти, с които тя изпълва тялото ви. Някои казват, че за тях пиенето на този тоник е просто полезно. Други обаче съобщават, че комбинация от този тоник с масаж при болки в ставите работи най-добре.
За целта ви трябва един сантиметър от пресен джинджифил, обелен и настърган на по-едро ренде, един лимон, две супени лъжици чист пчелен мед и една чаена лъжица канела, една скилидка смлян чесън. Трябва да си направите и органичен бял, зелен или билков чай по ваш избор, за предпочитане без кофеин.

 

Напълнете чайника с вряла вода. Междувременно разделете джинджифила в две чаши за чай. Поставете половин чаена лъжица канела, сок от половин лимон и по една пликче чай във всяка чаша. Изсипете вряла вода отново и нека постои 2-3 минути.
Можете да филтрирате чая, но парчетата от джинджифил са добри за вас да ги изядете и да не ги хвърляте. А чесънът и една чаена лъжичка чист пчелен мед се разбъркват в последния момент, по-точно когато поизстине чаят, за да се запазят хранителните вещества и те да не се унищожат от врялата вода.

 

От тази прекрасна чаено-билкова комбинация с канела и мед може да пиете веднъж дневно, ако сте здрави превантивно. Ако сте болни обаче е добре да приемате тази смес 3-4 пъти дневно.

 

Свързани статии:

Най-добрата рецепта за натурална „противогрипна ваксина“

Седем ефективни народни рецепти при ангина

Да се предпазим от грипа с греяно вино

Бабини рецепти срещу настинки

Как да избегнем зимния грип

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Тодор Атанасов за Рейки: Този метод лекува всичко!

Тодор Атанасов за Рейки: Този метод лекува всичко!

Следваща статия
Какво знаете за лимфната система?

Какво знаете за лимфната система?

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар