Зелена салата с повече пресен лук и чесън ще ни спаси от тежест в корема, съветва проф. Христо Мермерски, който в ефира на TV7 сподели как да захраним организма след постите и как да си спестим неприятни емоции в празничните дни.
"Най-точната рецепта е да не се прекалява, но, когато човек седне на маса, неусетно претоварва стомаха. След това се получават няколко неприятни резултата. Първо се чувства тежест в корема. След това ни се гади и накрая е най-страшното - повръщането. До болница се стига заради смесването на храната с алкохола", твърди експертът, цитиран от в. Труд.
Неговият съвет е да се направи една хубава зелена салата със зелен лук. "150 грама пресен лук съдържа дневната доза витамин C. Може да се сложи зелен чесън, краставица, домат, ябълков оцет и зехтин. Зехтинът пречи на гаденето", обясни Мермерски. По думите му когато консумираме повече целулоза перисталтиката на червата е по-добра, тъй като месото се обработва 12 часа.
Още: Събуждане на третото око – как да пречистим епифизната жлеза
"Българинът има добра традиция - когато пие ракия да яде салата. След преяждането трябват 2-3 разтоварителни дни - само на салата без месо. С нея чувствате, че сте сити, а освен това премахвате натрупаните токсини", уверено заяви Мермерски. Според него така се стига до отслабване и пречистване на организма.
По думите му не трябва да се притесняваме да ядем яйца - поне 2-3 седмично. "Яйцата са много важни. Едно прясно яйце, чаша мляко, малко коняк и мед е най-доброто лекарство. Това е т.нар. "кокошо мляко", което помага и за по-лесно забременяване", разясни Мермерски.
Той е категоричен, че трябва да има упражнения, движения - да играем футбол или волейбол, защото така се изгарят калориите. "Всяка сутрин трябва да пием по чаша топла вода с лъжица ябълков оцет и една лъжица мед. Тази комбинация почиства кръвоносните съдове", твърди експертът.
"Аз се въздържам да ям месо, но обезателно ще хапна агнешко. Обезателно ще го гарнирам с много зеленчуци", каза в заключение Христо Мермерски.
Коментари