Блог

8 природни заместници на аспирина

8 природни заместници на аспирина

Хората са приемали аспирин в продължение на много десетилетия. Ежедневната употреба на аспирин е не само неефективна, но и опасна. Това води до множество други проблеми и стомашно-чревни проблеми, както и удвояване на риска от инсулти, без да намалява фатални сърдечни атаки. Въпреки това, има много по-безопасни и естествени алтернативи, които се представят дори по-добре от аспирина и то без отрицателните странични ефекти.

 

Общи опасности от Аспирин

  • сърдечна недостатъчност
  • астма
  • язви на стомаха
  • кървене или нарушения със съсирването
  • диабет

 

8 натурални заместници на аспирин

Кратом

Кратом е билка, която едновременно бързо и естествено облекчава болка, но е непозната за повечето от нас. Кратом има интересна история от началото на своето време, като билка за намаляване на болката, повишаване на енергията и повдигане на духа сред индонезийците. Много хора, които са пристрастени към опиум, използват кратом за да им помогне да издържат абстиненцията лесно.

 

Дяволски нокът

Дяволският нокът е южноафриканска билка, която е популярна в Европа от няколко стотин години. Тя е доказано ефективна като противовъзпалително за артрит, тендинит и мускулна болка.

 

Марихуана

При канабисът, за съжаление, има правен въпрос. Клинично доказано е, че облекчава болката бързо. Също има страничен ефект, промяна на настроението, при вдишване. Но има, обаче и други методи за използване на канабис, при които не се получава ефекта на „напушване“.

 

Кора от бяла върба

Тази билка е била първоначалния аспирин. Тя съдържа вещество, наречено салицин, който се превръща в салицилова киселина, когато стигне стомаха. Салицилова киселина е основният компонент на аспирин и когато се използва синтетично има дразнещи ефекти върху стомаха. Бялата върбова кора е ефективна при облекчаване на болка, възпаление и треска. Препоръчва се доза е от 1 до 2 пълни капкомера тинктура на бяла върбова кора дневно.

 

Бромелаин

Една от най-често продаваните немски добавки е този ензим, намиращ се в ананасите, който често се използва за лечение на възпаление при състояния като артрит. Тя се продава във вид на таблетки.

 

Куркумин

Куркуминът е компонент на билката куркума и е известен като мощно болкоуспокояващо. Подобно на капсаицина, той помага да блокира сигнали за болка към мозъка. Проучванията показват, че куркуминът е ефективен при болка, дори и хронична болка и е в сила, когато става въпрос за лечение на ревматоиден артрит.

 

Джинджифил

Добавянето на този корен към ежедневната ви диета наистина може да помогне не само да се борите с гадене, но също така и да се предотврати възпаление. Джинджифилът е важен за азиатски, индийски и арабски лечебни терапии за лечение на възпаления, свързани с артрит и улцерозен колит в продължение на години. Можете да приемате джинджифил, когато е пресен, под формата на капсули или като чай.

 

Черни череши

Химикалите, които дават тези череши може да облекчат болката по-добре от аспирин и могат да осигурят антиоксидантна защита, сравнима с търговски достъпни добавки като витамин Е.

 

Свързани статии:

Най-известното хапче на Земята. За какво и как да използваме Аспирин.

Натурални заместители на аспирина

Учените потвърдиха: куркумата е по-ефективна от поне 14 лекарства – вижте кои са те (номер 4 е тотална изненада)

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Аяхуаска: Какво трябва да знаете?

Аяхуаска: Какво трябва да знаете?

Следваща статия
Защо нарът е толкова добър за управление на холестерола

Защо нарът е толкова добър за управление на холестерола

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар