Блог

5 основни симптома сигнализират за развитие на рак

5 основни симптома сигнализират за развитие на рак

Най-ужасната диагноза, която може да чуете от вашия лекар, е рак. А в последните десетина година сякаш тази коварна болест се превърна в епидемия и малко са хората, които не познават хора, болни от нея.

 

Според последни статистики на Световната здравна организация, коварния рак постепенно се превръща в пандемия, заради замърсената околна среда, фалшивата индустриална храна, която ядем, пълната с химия вода, която пием, начинът ни на живот, тютюнопушенето и пиенето на алкохол.

 

Причинете да се разболеете от рак са много, но една от най-важните е храненето. Милиони хора по света всеки ден се разболяват от коварния рак, а други падат в негова жертва. Най-опасното при тази коварна болест, е късното й откриване, което прави лечението й много по-трудно, отколкото ако е открита навреме.

 

Според лекарите има 5 общи общовалидни симптома, които сигнализират, че може би в организма ви се развиват ракови клетки.

 

Първият от тях е, че в органа, засегнат от рак, се чувства известен дискомфорт в началото, а в по-напреднал етап вече има и болка.

 

Друг много показателен симптом е бързата и необяснима загуба на тегло, извън използването на диети за отслабване.

 

Раковите клетки карат организма да произвежда вещества, които нарушават обменните процеси на тялото и това води до загуба на тегло за доста кратък период от време.

 

Друг симптом на рак е непрекъснатото безсилие, слабост, умора. Коварната болест произвежда в тялото токсини, които го тровят и водят до интоксикация, анемия и умора.

 

Високата температура също е признак, че в организма ви може да се развива рак. Болестта поразява имунната система, а като реакция на това тялото отговаря с повишаване на температурата и треска.

 

Следете за промяна в състоянието на косата и кожата си. Влошаването на състоянието им може също да е признак на рак, тъй като той предизвиква метаболитни смущения.

 

За да се успокоите, че нямате рак, най-добре си направете изследвания, за да премахнете излишните тревоги.

 

Свързани статии:

Кои са първите симптоми при рак на кожата

Тулио Симончини – човекът, който създаде уникален метод за лечение на рак

Методът на Шевченко – алтернативен начин за лечение на рак

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Как да избираме мултивитамини

Как да избираме мултивитамини

Следваща статия
Симптомите на високия холестерол

Симптомите на високия холестерол

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар