Блог

Смъкнете излишните килограми с диета с ябълки

Смъкнете излишните килограми с диета с ябълки

Ябълките са едни от най-полезните храни и затова и много диети я включват като продукт, с който хем се отслабва, хем се прочиства тялото от натрупаните отрови.


По принцип има и диета с ябълки, която се прави около седмица, но ако на някой това му е дълъг срок, може да я направи и за 3 или за 5 дни. Голямата наша лечителка Лидия Ковачева използва ябълките и чаят като основа на нейното лечение чрез глад.

 

Да се издържи цяла седмица само на ябълки е доста трудно, но резултатите си заслужават, още повече ако сте любители на този плод. Ако се спазва стриктно, се отслабва около 6-7 килограма. През всички дни е разрешено и дори се препоръчва да се пие много вода или зелен чай в количества според желанието. Няма ограничение за вида ябълки – може да хапвате зелени, червени или жълти, както и за вкуса им – кисели или сладки.

 

Ако издържите до петия ден в диета с ябълки, е позволено да се изяжда по една филийка ръжен хляб на ден. Иначе меню на ябълковата диета за седмица е следното: първи ден – 1 кг ябълки, втори ден – 1,5 кг ябълки, трети ден – 2 кг ябълки, четвърти ден – 2 кг ябълки, пети ден – 1,5 кг ябълки, шести ден – 1,5 кг ябълки и седми ден – 1 кг ябълки.

 

Диета с ябълки може да е от полза при хора с различни хронични заболявания, но просто трябва да изберете вкуса на плодовете според тях. Например при язва на дванадесетопръстника не бива да се ядат кисели ябълки, а при гастрит трябва да се изберат не толкова сладки плодове. Ябълките могат да се консумират и сурови, и печени, и варени, но без да се добавя никакви подсладители. След като приключите вашата диета с ябълки, най-добре е да се захраните постепенно и да не се нахвърлите лакомо върху различни калорични, мазни или сладки храни.

 

Свързани статии:

Диета с ананас – по-слаби и по-здрави!

За месец ще свалите 10 килограма с протеинова диета

Диета с орехи смъква 4 килограма за 10 дни

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Най-добрите естествени лекове при слънчево изгаряне, идващи от древността

Най-добрите естествени лекове при слънчево изгаряне, идващи от древността

Следваща статия
Натурална красота: Съвети как да изглеждате естествено добре

Натурална красота: Съвети как да изглеждате естествено добре

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар