Блог

Рехабилитатори в МЦ „Медика Експерт” започват безплатни курсове по лечебна гимнастика за деца с гръбначни изкривявания

Рехабилитатори в МЦ „Медика Експерт” започват безплатни курсове по лечебна гимнастика за деца с гръбначни изкривявания

 В Медицински център „Медика Експерт” в Русе започва лятно училище за лечебна изправителна гимнастика. Училището е напълно безплатно, необходимо е само децата да получат направление от личния си лекар за физиотерапия и рехабилитация. Предвижда се да има три групи, в зависимост от това кога децата завършват училище, както и степента на гръбначното изкривяване (сколиоза) при тях съобщава ehograf.info.

 

Всички деца, които се запишат за лятното училище за изправителна гимнастика, ще преминат преглед при лекар-специалист в Медицински център „Медика Експерт” и ще им бъде изготвен индивидуален комплекс за изправителна гимнастика. Ако степента на изкривяване е по-голяма, ще бъдат назначени и апаратни физио-процедури.

 

Специалистите съветват, че по време на активния растеж на децата, е добре да се прави скриниг на всеки 3 или 6 месеца. Причина за гръбначното изкривяване могат да бъдат както неправилната стойка и тежките раници за училище носени на едно рамо, така и лошото хранене на децата. Друга причина за изкривяването обаче може да бъде и плоскостъпието, както и други деформациите на ходилото при децата, което може да доведе до изкривяване на гръбначния стълб.

 

През учебната година и родителите, и децата, не намират необходимото време за да се погрижат за правилната стойка, затова лятото е изключително подходящо за това, коментира кинезитерапевтът Александър Андреев. Той уточни, че заниманията в Училището ще са с продължителност един час, два пъти седмично, и ще бъдат съобразени с децата и техните родители.

 

Още:

Без живак в тялото (ако е възможно!?)

Как да си отгледаме здравословен джинджифил у дома

Трябва ви обезболяващо? Потърсете в кухнята – 8 страхотни идеи


 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Газираните подсладени напитки да имат предупреждение, че са опасни за здравето подобно на цигарите

Газираните подсладени напитки да имат предупреждение, че са опасни за здравето подобно на цигарите

Следваща статия
Как да се предпазим от болести в самолета

Как да се предпазим от болести в самолета

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар