Блог

Подобрете фигурата си и изгонете стреса с йога

Подобрете фигурата си и изгонете стреса с йога

Комбинацията от разтягане и правилно дишане, на които се базира йогата, могат да подобрят не само фигурата ви, но и да повишат издръжливостта и концентрацията ви и да ви отърват от токсините в организма. Това е една от основните причини часовете по йога да се запълват все повече и повече през последните години.

 

Освен безспорните положителни резултати от редовното практикуване на йога за тялото, тя е много лесна и достъпна – може да се прави навсякъде. Освен това няма да ви е нужно някакво специално оборудване, а ви трябват само няколко квадратни метра пространство.

 

Доказано е, че много хора са се отървали от стреса, практикувайки йога. И в боксовата зала, и на тенис корта, и в басейна, и във фитнеса, вие ще се отърсите от напрежението за момента, но йогата използва редица техники за релакс, които при редовна практика, могат да ви направят по-спокойни като цяло информират ehograf.info.

 

Йогата ще ви направи по-гъвкави, тъй като част от упражненията отпускат ставите и укрепват гръбнака. Не на последно място, с йогата можете да използвате тежестта на собственото си тяло, за да изградите маса и сила. Тя ще ви помогне да получите същите ползи в изграждането на мускулите, както и чрез дълги, продължителни лицеви опори, клекове, изкачвания на стъпала и т.н. Резултатът е добре оформени мускулни групи, които стават по-силни с всяко следващо занимание.


 

Свързани теми:

5 прости тибетски упражнения за отслабване и подмладяване

Медитация за начинаещи: 16 практични съвета за успокояване на ума

Японска техника за по-тънка талия и изправяне на гръбначния стълб

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
http://www.wesleyvirgin.com/
Предишна статия
Христо Григоров председател на БЧК: След наводненията идва опасност от епидемии

Христо Григоров председател на БЧК: След наводненията идва опасност от епидемии

Следваща статия
Как домашният любимец помага на здравето ви

Как домашният любимец помага на здравето ви

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар