Блог

Оранжевите храни намаляват риска от рак

Оранжевите храни намаляват риска от рак

Учените предоставят много предимства на оранжевите храни, едно от които е, че намаляват риска от рак. За това консумирането на храни като тиква, портокали, моркови, папая, гуава, е препоръчително.

 

Всички тези оранжеви плодове и зеленчуци ограничават възможността от развитието на тумори, тъй като съдържат антиоксиданти и витамините А и Е. Но те имат и много други полезни свойства. Правени са много изследвания,които доказват,че портокалите ускоряват изгарянето на мазнини в тялото на човека и намаляват холестерола. Друга оранжева храна, като морковите, е пълна с витамин А,който забавя стареенето и също предотвратява развитието на тумори.

 

Оранжевите плодове и зеленчуци имат и други здравословни свойства

 

Тиквата поддържа сърцето здраво, а храносмилателната и имунната система са по-здрави, когато консумираме папая. Друго предимство на тиквата е, че може да бъде приготвяна както в солени, така и в сладки ястия.

 

Много витамин А се съдържа и в сладките картофи. Също така те убиват бактериите, причиняващи акне, а и имат противовъзпалителни свойства. Още един оранжев плод, който се бори срещу коварния рак, а също така е богат на ликопен и съдържа мощни антиоксиданти, е тропическият плод гуава. Той съдържа и много калий – с 63% повече от бананите.

 

Автор: agronovinite.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
http://agronovinite.com/
Предишна статия
За осем месеца са отворени осем нови клиники

За осем месеца са отворени осем нови клиники

Следваща статия
Рецепти с арония свалят кръвното налягане

Рецепти с арония свалят кръвното налягане

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар