Блог

Рецепти с арония свалят кръвното налягане

Рецепти с арония свалят кръвното налягане

Напрегнатото ежедневие, стресът, нездравословния начин на живот и хранене причиняват масово на съвременния човек куп болести и опасни здравословни състояния. Между тях е едно от най-често срещаните – високо кръвно налягане. Но има природни продукти и рецепти от народната медицина, които могат да ни помогнат да овладяваме това опасно състояние. Едно от тях сарецепти с арония – един уникално полезен плод, които има способността да сваля високото кръвно налягане.

 

Аронията или позната също и като черноплодната офика е един прекрасен и полезен плод, които помага на хората. Плодовете й са богати на витамини и минерали, а най-високо е съдържание на витамин P и в това отношение аронията е абсолютен рекордьор сред плодовете. Затова и се правят много рецепти с арония, които помагат при високо кръвно налягане. В аронията има също така значителни количества калий, калций, фосфор, магнезий, желязо, йод, манган, мед, молибден. Плодът е богат също така на лимонена, ябълчна и янтарна киселини, пектинови и дъбилни вещества.


Всеки, който страда от високо кръвно, може да си направи няколко рецепти с арония. Всеки ден може да се изцеждат 150 милилитра сок от пресни плодове на арония, но към тях не бива да прибавяте никакви подсладители, дори и мед. Течността се прецежда и се съхранява в тъмно шише на хладно място. Пие се по три пъти на ден по 50 милилитра половин час преди хранене. Тази от рецепти с арония се прави 21 дни.


Рецепти с арония могат да се приложат и при язва на стомаха и дванадесетопръстника, при гастрит с повишена киселинност. Най-полезен е сокът на аронията.

 

Други рецепти с арония постановяват да си изсушите плодовете и през зимата да си правите чай от този полезен плод. По една лъжичка от сушена арония и шипка става чудесен чай против високо кръвно и за здраве.

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
gradinata.bg
Предишна статия
Оранжевите храни намаляват риска от рак

Оранжевите храни намаляват риска от рак

Следваща статия
Млякото, продавано от улични търговци, съдържа микроорганизми 60 пъти над нормата

Млякото, продавано от улични търговци, съдържа микроорганизми 60 пъти над нормата

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар