Блог

Народни рецепти при симптоми на настинка

Народни рецепти при симптоми на настинка

Студеното време навън има едно предимство – убива всички вируси, но пък за сметка на това можем много лесно да настинем. Кашлица, хрема, температура, умора и запушен нос, който пречи на дишането ви. Можете да предотвратите всичко това само с няколко лесни стъпки. Затова трябва да сте готови да противодействате на студа с няколко народни рецепти, които нашите баби и прабаби са използвали.

 

 

При първите симптоми на настинка сложете в джезве 100 милилитра червено вино и го загрейте на котлона. Към него прибавете супена лъжица мед и половин лъжичка прясно смлян черен пипер. Получената отвара се приема вечер преди да си легнете да спите, а е добре и да се нагреете добре преди да я изпиете.

 

 

Друг много лесен вариант е да си направите греяна ракия. Отново в джезве или чайник сложете 100 милилитра силна домашна ракия и я загрейте на котлона, а после сипете една чаена лъжичка мед. После трябва да поизстине и да се консумира бавно. Това питие се използва срещу симптоми на настинка и цели болният да се изпоти и да оздравее бързо.

 

 

При симптоми на настинка има и други полезни рецепти. Вземете супена лъжица морска сол и я пуснете в литър вряла вода. След като тази отвара се охлади, към нея прибавете само 10 грама витамин С, които е на прах и сока на един лимон. Всички съставки се разбъркват добре. Опитайте от приготвената отвара и в случай, че нейния вкус не ви допада особено, можете да подсладите с мед. Тази отвара трябва да изпиете за период от час и половина. Допълнително загрейте по-голямо количество вода, сложете я в леген и в него пуснете шепа морска сол. Потопете краката си постепенно, първо да видите дали можете да изтърпите температурата. После подсушете, обуйте памучни чорапи, а отгоре вълнени шушони и си легнете в топло легло.

 

 

При симптоми на настинка излейте бутилка бира в съд и я загрейте на котлона и след това към нея прибавете две супени лъжички мед, щипка сушен карамфил и половин супена лъжица канела. Приемът на отварата е добре да стане преди да си легнете да спите, защото успешно стимулира изпотяването. Не забравяйте да приемате на малки глътки.

 

Свързани статии:

Да се предпазим от грипа с греяно вино

Мед и джинджифил срещу вирусите

Мед, зехтин и ракия потушават кашлицата

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Дървото на живота и лечебните му сили

Дървото на живота и лечебните му сили

Следваща статия
Сокът от грейпфрут предпазва от напълняване и диабет

Сокът от грейпфрут предпазва от напълняване и диабет

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар