Блог

Мед, зехтин и ракия потушават кашлицата

Мед, зехтин и ракия потушават кашлицата

Ако сте пипнали някой есенен вирус и ви мъчат типичните главоболие, запушен нос, кашлица, хрема и болки в гърлото, трябва да опитате някоя народна рецепта, тъй като е пълно с много ефикасни и действащи безотказно.

 

Има една бабина рецепта за кашлица, която е много популярна в момента и дори някои известни хора я използват при подобно състояние. Става въпрос за смес от мед, зехтин и ракия, която много успешно лекува кашлица и стопира мъчителните напъни на белия дроб.

 

Рецептата е следната – взимат се равни части мед, ракия и зехтин, които се кипват на котлона за минутка. Като сместа изстине, се дава три пъти дневно. А ако обърнете внимание на състава на сиропите за кашлица, сигурно ще ви направи впечатление, че всички те съдържат алкохол.

 

 

Много хора я приготвят като смесват чаена лъжица мед, чаена лъжица ракия и чаена лъжица зехтин. Вместо със зехтин, може да приготвите лечебната смес против упорита кашлица и с масло.

 

Ако не ви се прави тази смес от мед, зехтин и ракия, може да пробвате против кашлица и следната народна рецепта – една ябълка, една глава червен лук без да се бели, 5-6 счукани орехи с черупките, половин лимон и една лъжица подбел. Всичко това се смесва и се вари няколко минути. Пие се по няколко пъти на ден, подсладено кой с каквото реши, но най-добре да е с чист пчелен мед. За дразнеща кашлица от бабините рецепти една от най-ефективна е отварата от драка, която на момента я спира. Друга много полезна рецепта за кашлица е да се свари една чаша кока кола, която трябва да остане наполовина и след като поизстине, се изпива като чай.

 

Някои майки се притесняват, че в рецептата с мед, зехтин и ракия има алкохол, но става въпрос за една чаена лъжичка. Освен това, алкохолът се изпарява, като престои. Помага много, особено ако кашлицата е хваната още в самото начало и е лекувана със смес от мед, зехтин и ракия.

 

Свързани статии:

Бабини рецепти срещу настинки

Чай от анасон облекчава колики и кашлица

13 здравословни проблема, които разрешава домашната ракия

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Полезни съвети при жлъчни камъни и кризи

Полезни съвети при жлъчни камъни и кризи

Следваща статия
С глава лук срещу зимните вируси

С глава лук срещу зимните вируси

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар