Блог

За здрава простата яжте храни, богати на омега 3-мастни киселини

Проблемна простата мъчи мъжкото съсловие след като поостареят. Затова, за да нямат проблеми с нея, най-добре е да ходят на прегледи поне веднъж годишно, след като навършат 40-45 години и да се хранят здравословно.

 

 

Освен риск от развитие на ракови клетки, чувствителната простата крие и възможност за уголемяване, което прави уринирането не само често, но и болезнено и често. Мъжете трябва да знаят, че този процес е трудно обратим и трябва да вземат навреме мерки и да се погрижат за своята простата. Освен това от здравината и доброто функциониране на органа зависи и любовния живот, така че наистина е добре силния пол да се грижи добре за него.

 

 

Подходящият хранителен режим може да помогне да поддържат този орган в добро състояние. Нужно е само да включват в ежедневното си хранене храни, богати на омега 3-мастни киселини храни, домати и сок от нар.

 

 

Омега 3-мастни киселини се съдържат в морските дарове, някои риби и ядки. Особено богати на важната съставка са сьомгата и тиквените семки, в по-малки дози се съдържа в херингата, филето от бяла риба, суровите орехи, бадеми, кашу, бразилски орех. Доматите пък съдържат веществото ликопен, което намалява процесът на уголемяване на чувствителната простата със 10%, и предпазва от развитието на рак с до 40%.

 

 

Нарът пък е изключително богат на веществото елагитанин, което е също възпрепятства уголемяването и разрастването на простатата, а оттам и на раковите клетки в нея. Сок от нар се използва като профилактично лечение дори след операция от рак на простатата или по време на лъчетарапия.

 

 

И накрая един съвет от Баба Ванга за здрава простата. Взима се въглен от изгорено липово дърво се смила, след което се пие по една чашка, седем дни поред.

 

Свързани статии:

Време за риба и Омега 3

Слаба имунна система, депресия, умора… набавяте ли си достатъчно Омега-3?

Аларма за простатата

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Пет затоплящи подправки, които повишават телесната ни температура

Пет затоплящи подправки, които повишават телесната ни температура

Следваща статия
Алкохол, хранене и здраве

Алкохол, хранене и здраве

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар