Блог

Хапвайте козе сирене за фина талия, здраве и младост

Хапвайте козе сирене за фина талия, здраве и младост

Науката доказа категорично, че козето мляко и козето сирене са много полезни. Съществуват цели хранителни режими и диети, базирани на този продукт. Спокойно можем да наречем козето сирене суперхрана с безброй полезни свойства.


 

Известно е, че козето мляко е изключително богато на полезни млечнокисели бактерии и по този показател превъзхожда всички останали млечни продукти. Причината е, че козите имат малко по-различни хранителни навици от другите тревопасни животни. Те се хранят само с най-крехките и млади листа на растенията, хапва плодове, билки и цветя, като ги изяжда чак до корените, затова всички тези полезни съставки преминават в козето мляко. Затова и млечните бактерии в козето сирене, пречат на развитието на патогенни организми.


 

Козето мляко и козето сирене и кашкавал са много по-лесно смилаеми за човешкия организъм отколкото кравето например. Молекулата на кравето мляко е много по-голяма от човешката и усвояването му става много бавно. Козето мляко се приближава до човешкото и затова е много по-полезно. Освен това то е и много по-нискокалорично от кравето или овчето, затова козите продукти са много предпочитани за диети и по-нискокалорични хранителни режими.


 

Козето сирене е и много полезно, защото е богато на кобалтови соли, калций и много витамини. То помага при белодробни заболявания, укрепва имунната и нервната система, помага при артрит, ревматизъм, диабет, сърдечни и бъбречни проблеми, споделят lechitel.net.


 

Някои учени дори го квалифицират като естествен антибиотик, защото предпазва от редица заболявания. Тъй като е богато на силиций, от него кожата, косата и ноктите стават по-здрави и красиви.


 

Още:


 

7 натурални антибиотика


 

Лекари изследват ефекта от лимон със сода - могъщата лечебна комбинация против рак


 

Трябва ви обезболяващо? Потърсете в кухнята – 8 страхотни идеи


 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
http://www.mccormick.com/
Предишна статия
Как да се справим с отоците и подуването на краката

Как да се справим с отоците и подуването на краката

Следваща статия
Как да направим пицата по-здравословна

Как да направим пицата по-здравословна

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар