За да се подготви тази напитка ви е необходимо:
- половин цвекло или едно по-малко;
- два моркова;
- ябълка;
- по желание може да добавите около 2.5 см парче джинджифил.
Начин на приготвяне:
- Нарежете цвеклото, морковите и ябълката на филийки.
- Изстискайте сока от цвеклото като използвате сокоизстисквачка. Сложете сока в стъклен буркан в хладилника.
- След най-малко един час, добавете и изцеден сок от моркови и ябълки.
- Консумирайте 30-40 минути преди закуска. Сокът трябва да се консумира три месеца и здравето веднага се подобрява.
Някои хора не харесват вкуса на джинджифил и за това е по желание.
Джинджифилът съдържа съединения за стимулиране на по-добро храносмилане и може да помогне за защита на черния дроб от окислително увреждане, което може да играе роля в заболявания като фиброза на черния дроб и развитие на чернодробна стеатоза.
Ако го използвате, добавете го заедно със сока от моркови и ябълки.
Забележка: Следвайте указанията внимателно, не трябва да се смесват всички компоненти наведнъж. Причината, поради която сокът от цвекло трябва да се държи в хладилник за един час е за премахването на тези вредни вещества, които могат да причинят гадене, повръщане и световъртеж. Те ще загубят свойствата си, когато тези вещества влезат в реакция с кислород, така че няма да предизвикат нежелани реакции.
Тази чудотворна напитка е много ефективна при следните заболявания:
– Превенция на рака
Всички тези три съставки са със свойства за предотвратяване развитието на раковите клетки.
Проучванията показват, че цвеклото има способност за предотвратяване рак на кожата, на белия дроб и на дебелото черво, тъй като то съдържа бетацианин, пигмент, който противодейства на растежа на ракови клетки.
Изследователите са открили, че фалкаринол и фалкариндиол имат противоракови свойства, а морковите може да произвеждат този естествен пестицид.
Според проучване, тези, които ядат много ябълки имали по-нисък риск от развитие на рак на белия дроб, на гърдата, на черния дроб и рак на дебелото черво. Това може би се дължи на високите нива на кверцетин, флавоноиди и нарингин в ябълките.
– Очиства организма, премахва токсините и подобрява функцията на червата
Богатото съдържание на витамин А в морковите помага на черния дроб при промиване на токсините от тялото. Това намалява жлъчката и мазнините в черния дроб. Фибрите помагат за изчистване на дебелото черво и ускоряване на движението на отпадъците.
– Предпазва от болест на сърцето
Диетите с високо съдържание на каротиноиди са свързани с по-нисък риск от сърдечно-съдови заболявания. Богатото на калий цвекло се препоръчва за подобряване здравето на сърцето.
– Елиминира лош дъх чрез подобряване здравето на зъбите и венците
Морковите стимулират здравето на венците и предизвикват образуването на много слюнка, която е алкална и балансира образуването на бактерии.
Ябълките са отличен избор за насърчаване здравето на зъбите. При отхапването на ябълка, тя увеличава производството на слюнка в устата. При дъвчене, допълнителното количество на слюнка намалява нивата на бактериите, причина за кариеси.
– Управление на диабет
Пектинът в ябълките доставя галактуронова киселина в организма, която намалява необходимостта на организма от инсулин и може да помогне в лечението на диабет.
Професионалисти са открили, че морковите имат нормално съдържание на глюкоза, която може да помогне за нормализиране нивата на захарта в кръвта.
– Прави кожата сияйна и здрава
Тази напитка може да ви даде достатъчно витамини и антиоксиданти, които предпазват кожата от вредното въздействие на слънцето. Те предотвратяват преждевременното сбръчкване, акне, суха кожа, пигментация, петна и неравномерен тен на кожата.
– Много ефективен за отслабване
Бразилско проучване установява, че жените, които ядат три ябълки или круши дневно, загубили повече килограми по време на диета, отколкото жените, които не ядяли плодове, докато са на диета.
Свързани статии:
Лекари изследват ефекта от лимон със сода - могъщата лечебна комбинация против рак
Ползвайте конопено семе за остър ум, красива кожа и против рак и депресия
Рецептите на Ванга и Дънов за лечение на диабет и високо кръвно
Източник: Био Поглед
Коментари