Блог

Прочисте организма със студено пресовано рициново масло

Прочисте организма със студено пресовано рициново масло

Наред със всички студено пресовани масла като зехтин, сусамово, орехово, ленено, конопено, тиквено и т.н., студено пресовано рициново масло също притежава незаменими и прекрасни здравословни качества.
Освен за масаж, където то се използва при гъбични и бактериални инфекции, студено пресовано рициново масло е едно от най-добрите средсва за подобряване на лимфния поток и да увеличи продукцията и активността на лимфоцити.

 

За външно приложение студено пресовано рициново масло се използва и при мастни кисти, брадавици, мускулни спазми, сърбеж, а така също и за намаляване на възпалението и болката.

 

Приемано вътрешно студено пресовано рициново масло облекчава състояния на задържане на течности, при артрит, проблеми с жлъчката и черния дроб. То е много полезно и при премахване на задръствания и слуз в белите дробове и червата.

 

Въпреки своето полезни свойства, все пак студено пресовано рициново масло не бива да се употребява от бременни, тъй като поражда риск от спонтанен аборт.

 

Според извести учени и диетолози студено пресовано рициново масло пречиства възходящото дебело черво – там, където други препарати и продукти не успяват. Именно там, където има гравитация, се пораждат и най-опасните проблеми, но за това може да се използва студено пресовано рициново масло.

 

Този полезен продукт се използва като комплексно лечение на рак на дебелото черво. То се приема вътрешно по една супена лъжица, като след това се прави и клизма със студено пресовано рициново масло за още по-голям лечебен ефект. Тази терапия – клизмата – обаче не се препоръчва при хора, които са преминали химиотерапия, тъй като се отделя твърде много токсини.

 

Свързани статии:

Възстановете зрението, зъбите и венците си с една проста хранителна добавка – рибено масло

Петър Дънов съветва как да се излекуваме от 11 различни заболяванияhttp://doctiming.bg/blog/петър-дънов-съветва-как-да-се-излекуваме-от-11-различни-заболявания

Лечение с олио – възможно ли е?

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
krasota.rozali.com
Предишна статия
Не бързайте с хапчетата за температура, тя е естествен механизъм за справяне с инфекциите

Не бързайте с хапчетата за температура, тя е естествен механизъм за справяне с инфекциите

Следваща статия
Вижте благотворното влияние на лечебните морски алги

Вижте благотворното влияние на лечебните морски алги

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар