Блог

Помогнете си с билки за оросяване на мозъка

Помогнете си с билки за оросяване на мозъка

С напредването на възрастта кръвообръщението се забавя и оросяването на мозъка не е така както трябва да бъде и както е било, докато човек е по-млад. Но именно за това има билки за оросяване на мозъка, които помагат да имате жив и пъргав ум, услужлива памет и добра кондиция на тялото. Те помагат да се преборите с такива болести като деменция или Алцхаймер.

 

 

Една от най-полезните билки за оросяване на мозъка е гинко билоба. Тя е една от най-добрите за подобряване на паметта. Предназначението ѝ е да подпомага запазването на паметта и концентрацията. Доказано е, че гинко билоба може да регулира циркулацията на кръвта, като по този начин запазва постоянния приток на кръв към мозъка.

 

Друга също много полезна от билки за оросяване на мозъка е зелениката. От нея се извлича вещество, повишаващо оросяването на мозъка. Тази билка намира широко приложение в аюрведическата медицина. Тя често се препоръчва за подобряване функциите на мозъка и за засилване на паметта и концентрацията.

 

В нея има така важните витамини А и В, които имат функцията да стимулират белтъчната активност и синтез на мозъчните клетки, като по този начин подпомагат възстановяването им.

 

Зеленият чай е също едно от полезните билки за оросяване на мозъка. Той е много богат на антиоксиданти, флавоноиди и терпеноиди, които доказано имат благотворно въздействие върху хора със сърдечни заболявания и инсулти.

 

Като цяло обаче, консумацията на зелен чай забавя стареенето на мозъка и стимулира оросяването му, както и подпомага имунната система.

 

Друга също много помагаща от полезните билки за оросяване на мозъка е женшенът. Той има способността да подобрява паметта като увеличава притока на кръв към мозъка. Той обаче трябва да се използва в определени количества, тъй като в по-големи може да има обратния ефект.

 

Свързани статии:

Увеличете силата на мозъка с тези три суперхрани

Деница Александрова: Нашият мозък учи, когато му е интересно и приятно

Недоспиването състарява мозъка

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Най-новите „оръжия“ срещу рака на гърдата

Най-новите „оръжия“ срещу рака на гърдата

Следваща статия
Китайско зеле помага при възпаления и инфекции

Китайско зеле помага при възпаления и инфекции

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар