Блог

Лечение с чесън дава перфектни резултати

Лечение с чесън дава перфектни резултати

Ако търсите кой е най-мощния природен антибиотик на този свят, трябва да знаете, че той се намира във вашата кухня. Става въпрос за чесъна. Той е в състояние да унищожава микроби, гъбички и бактерии не само външно, но и вътрешно. Затова при подобни проблеми пробвайте лечение с чесън. Хапвайте всеки ден по няколко скилидки и ще се предпазите от такива опасни болести като язва на стомаха, ще станете неуязвими за ешерихия коли и кандида, както и всички останали гъбички.

 

Лечение с чесън се прилага и при кожни гъбички и микози, а така също и срещу вируси, причиняващи заболявания на горните дихателни пътища.

 

Чесънът дори може да лекува рак и тумори. Редица изследвания доказват положителното въздействие на лечение с чесън върху някои видове рак, засягащи храносмилателната и отделителната система. За целта обаче трябва да хапвате по една глава от зеленчука дневно.

 

Лечение с чесън се прилага също така при високо кръвно налягане, висок холестерол и дори висока кръвна захар, защото лютивият зеленчук съдържа известни количества инулин. Чесънът успешно се бори с атеросклерозата и има благоприятно въздействие върху сърдечносъдовата система.

 

Лечение с чесън се прилага и при хемороиди, ухапано от пчела или оса, при синузит, хрема и грип.

 

За да е полезно лечение с чесън, той трябва да бъде консумиран суров, тъй като при термична обработка той губи част от полезните си свойства.

 

Свързани статии:

Яденето на суров чесън два пъти седмично намалява риска от рак с 44%

Пролетно здраве - ползите от спанака, дивия чесън и копривата
 

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
socola.vn
Предишна статия
Билки полезни при депресия

Билки полезни при депресия

Следваща статия
Възстановяване от напрегнат работен ден чрез движение

Възстановяване от напрегнат работен ден чрез движение

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар