Кашуто ни прави много по-здрави, отколкото си мислим. То присъства все по често на родната ни трапеза. Познато ни като ядка, то всъщност представлява костилка на круша или също наричана ябълка, растяща в Индия.
Кашуто, освен невероятен вкус, е заредено и с множество ползи. То е богато навитамините А, В2, В1. В него се откриват още белтъчини, въглехидрати и желязо. Това превръща тези ядки в подходяща добавка за всеки хранителен режим.
Ядките - не само вкусни, но и много полезниЗа добра кожа, понижаване на холестерола, срещу преумората и устойчива нервна система
Доказано е, че едва 60 г кашу седмично подобрява и поддържа функциите на сърдечно-съдовата система. Освен това редовният му прием понижава нивата на лошия холестерол и подобрява функциите на кръвоносните съдове.
Най-големи количества желязо се съдържат в суровото кашу. То подпомага циркулацията на кръвта, като подпомага дистрибуцията на кислород в тъканите.
Кашуто е препоръчано да се хапва, когато поддържате фитнес програми. Една от най-ценените функции на кашуто е способността му да елиминира раковите заболявания и процесите на стареене.
В същото време стимулира производството на основният пигмент меланин в кожата и косата. Освен това, тестове доказват, че приемът му може да нормализира нарушенията в съня при жени в менопауза.
В ядките на кашуто има висока енергийна плътност и голямо количество калории. Поради това с приемът му не трябва да се прекалява.
Свързани статии:
Шам фъстъкът може да помогне да избегнете диабет
Пробвайте диета с орехи за перфектна фигура
Автор: ladyzone.bg
Коментари