Блог

Полезни ли са малините и за какво

Полезни ли са малините и за какво

Точно сега е най-силният сезон на полезните суперплодове – боровинка, малина, къпина. Но знаем ли полезни ли са малините и точно за какво помагат тези прекрасни и ароматни червени плодчета.

 

Малините са много богати на калий, който регулира водния баланс в организма. Това ги прави много полезни за сърцето и сърдечно-съдовата система. В състава им има още калций, магнезий и фосфор, които укрепват здравината и плътността на костната система и зъбите. Ако хапвате повече от ароматния плод, ще регулирате и дейността на нервната система и мускулите.

 

Ако все още се питате полезни ли са малините, то трябва да знаете, че те имат силно изразено противотемпературно действие. В тях има значително количество салицилова киселина и са действат като природно лекарство при леки настинки. Отвара, приготвена от кипнати сухи плодове има свойството да сваля телесната температура. Този чай ще ви избави от простудните заболявания, без да се налага да гълтате хапчета.
И ако все пак все още се чудите полезни ли са малините, трябва да знаете, че те подобряват храносмилането и се препоръчват като облекчаващо и вкусно средство срещу стомашни болки. Високата им киселинност помага и при стомашно-чревни разстройства.

 

Малините са диетичен продукт, който може да се включва в диети за отслабване, защото имат много малко калории, а носят много ползи, включително и техния мирис, който казват, че убивал апетита.

 

Полезни ли са малините или не със сигурност вече не стои като въпрос пред вас, защото хапването на няколко шепи малини може да се окаже най-доброто решение при махмурлук, тъй като те изчистват бързо токсините от тялото.

 

Свързани статии:

Лечебните свойства на малините

3 кг. по-слаби за 5 дни – как?!… С малини!

Малините вталяват, пречистват тялото и освежават

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
healthydietadvisor.com
Теми
Предишна статия
Кашуто ни прави по-здрави

Кашуто ни прави по-здрави

Следваща статия
Наплив в болниците като за последно

Наплив в болниците като за последно

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар