Блог

Как да се предпазим от болести и да не пием лекарства?

Как да се предпазим от болести и да не пием лекарства?

Всеки знае, че най-важното нещо в живота е здравето – своето и на близките. Специалисти твърдят, че можем да избегнем болестите като следваме четири прости превантивни мерки.
 

 

Правило №1

Задължително трябва да се научим да се храним здравословно. Човек трябва да получава всички необходими хранителни вещества като протеини, мазнини, въглехидрати, витамини и минерали. Основното нещо е да се знае каква е мярката и да не се лишаваме от някои много важни продукти, независимо дали те са зеленчуци, плодове, место или млечни продукти. Особено внимателни трябва да сме към консумацията на червено месо. Ако е възможно трябва да се избират храни, отглеждани по естествен начин, без пестициди и инсектициди. Не по-малко важно е правилото за водата – трябва да се пие много вода!
 

 

Правило №2

Физическата активност е едно наистина необходимо условие, за да се предпазим от заболявания. Не е задължително да посещавате фитнес зали и да правите сложни и много тежки упражнения. Повечето ходене пеша или изкачване на стълби и идеален вариант.
 

 

Правило №3

Следващата важна препоръка е здравият сън. Трябва да намирате и отделяте време за сън. Имайте в предвид, че почивката и сън не са едни и същи понятия. Здравословният сън трябва да бъде не по-малко от 6 часа. Той ще тонизира и предпази организма.
 

 

Правило №4

Последната препоръка в списъка – човек не трябва да се подлага на изолация. Множество проучвания вече са доказали, че хората, които общуват по-често са по-малко болни. Подкрепата може да не е само от вашето семейство, не забравяйте, че имате приятели, колеги, съседи. 

 

Свързани статии:

16 златни съвета на Петър Дънов за здравословно хранене

5 прости тибетски упражнения за отслабване и подмладяване

Изгонете болестите и свалете няколко килограма със соколечение

 

Автор: zdravnitza.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Има храни, от които само огладняваме повече

Има храни, от които само огладняваме повече

Следваща статия
Хвърлете капките за нос след 7-я ден, увреждат лигавицата

Хвърлете капките за нос след 7-я ден, увреждат лигавицата

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар