Блог

Йога е от полза за съпричастие, невербална комуникация и духовна цел

Йога е от полза за съпричастие, невербална комуникация и духовна цел

Съществуват много физически причини да се започне практикуването на йога. Йога ще увеличи гъвкавостта, укрепва състоянието на мускулите и ще ви даде по-добър баланс и стойка. Това е добрата новина, но добрата новина става още по-добра за тези, които тепърва започват тази изкусна дисциплина: йога не започва и свършва във физическия свят. Йога може да посрещне по-дълбоко лично израстване, както в емоционалните, така и в духовните измерения. С осъзнаването на дишането си, движенията на тялото и мислите, вие можете да работите по проблемите вътре във вас.

 

В много отношения йога поема формата на медитация, и в тези времена на тишина и самоанализ, можете да се свържете отново със себе си. Понякога е лесно да сте хванати в слушане на отрицателния език на скриптираните новинарски медии. Понякога е лесно да позволите на наранените да ви завлекат в болката, жалостта и вината си. С йога, целият този негативен брътвеж излиза през прозореца, и можете да създадете свое собствено пространство. Всички външни гласове се разсейват, позволявайки ви да комуникирате с вашия вътрешен, най-истински аз. Йога ви позволява да се изправите пред страховете, да потушите разочарованията, и да преодолеете притесненията – да приветствате емоционалното самолечение.

 

Чрез освобождаване на напрежението и задвижване на лимфата, йога ви дава възможност да видите здравето в нова светлина, като създавате връзки между съзнанието, тялото и духа. Колкото по-интуитивни ставате, толкова повече ще можете да отговоряте на невербалните комуникативни знаци на друга душа. Йога може буквално да повиши вашата вътрешна степен на съпричастност и състрадание. Можете не само да научите как всичките ви мускули и кости са съзнателно свързани, но също така да осъзнаете, че вашите действия са свързани към света около вас и всички души, с които си взаимодействате. Моменти от времето стават отражения, и започвате да виждате себе си в другите. Когато нещо се случи с вас, вие започвате да осъзнавате ролята си в привличането на това към вас, по начина, по който мислите, действате и създавате намерения.

 

Колкото по-интуитивни, съпричастни и съзнателни, толкова по телепатични ставате, научавайки се да тълкувате събития и да си взаимодействате невербално с хора. По този начин, ще се издигнете отвъд просто словесно свързване. Научавате се да се свързвате енергично и да осъзнавате, че всички ние сме едно свързано съзнание. Това, което причиняваме на другите, причиняваме на себе си. Осъзнаването на това може да доведе до ниво на духовно удовлетворение, което не се намира в много създадени от човека религии. Чрез настройка към външния свят, неговите очаквания и страхове, намирате себе си възвисени до нови висини на благодарност и любов за всички. Това може да доведе едно овластяващо чувство на духовна цел.

 

За тези, които се страхуват да се свържат по дълбоки начини, йога определено е и за вас. С освобождаване на физическото напрежение, можете да освободите също и негативните мисловни модели и да отворите сърцето си за изцеление. Йога не е само за разтягане на мускулите, йога също е отворена врата за разтягане на характера ви и връзка към всички живи същества. Йога не е само за укрепване на физическата поза, тя също е полезна за състоянието на духа, за да може да се изправи пред страх и вина, които могат да консумират и унищожават качеството на живота ви.
 

Свързани статии:

Йога помага при посттравматичен стрес

Йога практики, с които да увеличим интелектуалния си потенциал

Венцеслав Евтимов: С йога всичките ми болести изчезнаха!

Йога техника подобрява кръвообращението в скалпа и спира косопада

 

Автор: biopogled.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
4 лесни начина да влезем в старите дънки

4 лесни начина да влезем в старите дънки

Следваща статия
Яйцата – известни в цял свят, но и с неподозирани качества

Яйцата – известни в цял свят, но и с неподозирани качества

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар