Блог

Имате камъни в бъбреците - тези природни методи ще Ви помогнат

Имате камъни в бъбреците - тези природни методи ще Ви помогнат

Бъбречните камъни са много често срещан проблем за здравето. Те се образуват от химикалите в урината като пикочна киселина, фосфор, калций и оксалова киселина. Други чести причини за камъни в бъбреците са прекомерната консумация на витамин D, минерален дисбаланс, дехидратация, подагра и неправилно хранене.

 

Независимо от размера на опасните камъни в бъбреците, те могат да причинят силна болка. Други симптоми включват често и болезнено уриниране, гадене, повръщане и прекомерно изпотяване.

 

В допълнение към конвенционалните лекарства, по-голямата част от случаите може да се лекува с помощта на естествени съставки, както и. Много от тях също ще помогне за предотвратяване на камъни да се развива в бъдеще.

 

Освен това, не забравяйте да пиете много вода. Ако пиете осем до десет чаши вода заедно с други видове течности дневно, цвета на урината Ви ще стане бистра, което е добър знак.

 

Коприва

Листа от коприва помагат за поддържането на минаването на вода през бъбреците и пикочния мехур, като по този начин насърчава гладкото уриниране. В същото време, копривените листа помагат да предотвратяват нови образувания на камъни в бъбреците и държат бактериите надалеч. Чаят от коприва ще подобри и ползите от водата с действието си като естествен диуретик.

 

Добавете две супени лъжици изсушена коприва в чаша топла вода. Нека да кисне 10 минути и след това се прецежда. Пийте две до три чаши чай от коприва дневно в продължение на няколко седмици.

 

Босилек

Босилекът се приема като тоник за бъбреците и затова той е приет за добър за здравето. Билката също може да помогне да изхвърли камък от пикочните пътища.

 

Смесете по една чаена лъжичка от сок от босилек и мед. Вземайте го дневно сутрин от пет до шест месеца. Ако не ви харесва вкуса на меда, можете да вземете само сок от босилек или дъвчете 2-3 негови листа дневно.

 

Друг вариант е да се пие чай от босилек. накиснете 5 до 6 листа от босилек във вряща вода за около 10 минути. Добавете една чаена лъжичка мед и пийте, след като се охлади чаят.

 

Диня

Динята е чудесен начин за лечение на камъни в бъбреците, съставена е от калциеви и магнезиеви фосфати и карбонати. Калият присъстващ в нея е основната съставка за здрави бъбреци. Тя помага за регулиране и поддържане на нивото на киселини в урината.

 

Заедно с калия диня съдържа висока концентрация на вода, което помага за промиване на досадните камъни в бъбреците. Яденето редовно на диня може да помогне много в лечението, както и за предотвратяване на камъни в бъбреците. Можете да си направите и чай от семките на динята.

 

Свързани статии:

10 натурални начина да се отървем от камъни в бъбреците

Лимон, зехтин, мед: мощна смес, която разтваря камъни в бъбреците и убива глисти

Народни рецепти при камъни в бъбреците

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Подгответе се за грипния сезон

Подгответе се за грипния сезон

Следваща статия
Лесно и без глад отслабвате с протеинова диета

Лесно и без глад отслабвате с протеинова диета

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар