Блог

7 прости стъпки към живот изпълнен с чудеса

7 прости стъпки към живот изпълнен с чудеса

Магията идва когато повярвате в себе си – ако успеете да направите това ще можете да постигнете всичко, което пожелаете – Гьоте

 

Когато бях малък по телевизията даваха един чешки сериал – Арабела. Беше ми любим, тъй като в него непрекъснато се случваха чудеса. Историята се въртеше около семейство Майерс – обикновени хора, които се срещат с герои от Страната на чудесата. В сериала имаха няколко магически предмета, но най-ярко си спомням пръстена на Арабела. Когато човек го завърти пръстенът изпълнява намисленото в момента желание. Аз също исках такъв пръстен и си фантазирах нещата, които бих направил, ако го получа.

 

Свързани статии:

20 неща, които ще променят живота ви, ако започнете да ги правите сега

30 неща, които трябва да спрете да правите сега. Номер 10 е просто задължително

100 лекарства на Лао Дзъ

 

Тогава още бях дете, а както всички знаем децата лесно вярват в магии и приказки. Аз искрено вярвах, че ако някой ми даде този пръстен ще мога да създам всичко, което си поискам – щях да сбъдна всичките си желания.

 

Сега когато се сетя за Арабела и нейният пръстен се усмихвам – просто защото знам, че всички ние можем да сбъднем мечтите си без помощта на магически пръстен. Необходимо е единствено да отворим съзнанието си, да изчистим желанията си, да освободим въображението си и да започнем да живеем и най-важното да се чувстваме така, сякаш желанията ни са вече реалност.

 

Ето седем неща, които ще ви помогнат да създадете своя собствена приказка и да заживеете в нея. Тези простички съвети ме научиха как да върна магията в своя свят – вярвам, че ще помогнат и на вас.

 

  1. Престанете да обръщате прекалено внимание на световните проблеми – да, всеки един човек иска да е информиран, но ако непрекъснато следим, обсъждаме и мислим за лошите неща, които се случват по света, няма да ни остане време да говорим за нещата, които ни вдъхновяват. Говорим за проблемите си много повече отколкото за това, което ни носи радост и в крайна сметка понякога сами си създаваме проблеми, само за да сме заети с нещо. Фокусирайте се върху нещата, които ви карат да се чувствате добре и те ще се увеличават с всеки изминал ден. Концентрирайте се над проблемите си и познайте какво ще стане – ще се увеличават с всеки изминал ден.

Вселената е перфектна – перфектно е дори вашето желание да я направите по-добра“ – Уейн Дайър

 

  1. Позволете на душата си да ви води – именно тя може да накара магията да заработи за вас. Ако дълбоко в себе си откриете кои сте ще можете да позволите на душата си да сбъдне всичките ви желания, защото именно душата е „частицата Бог“, която се крие във всеки един от нас. Това в началото може да е трудно, тъй като интуицията и душата шепнат а разумът крещи. Ако обаче се упражнявате (започнете да го правите „на сляпо“) ще доловите тихия вътрешен глас.

 

  1. Отстъпете встрани от тълпата – посветете се на това да останете верни на себе си във всеки един момент. Не позволявайте на тези около вас да ви отклонят от новия път, който сте избрали да следвате. Във всеки един момент си задавайте въпроса кога следвате – себе си или някой друг? Научете се да мислите самостоятелно, да генерирате нови идеи и да създавате свои правила. Помнете, че ако следвате тълпата няма да стигнете по-далеч от нея. Ако искате животът ви да е по-различен от този на повечето хора, трябва да сте готови да направите неща, които повечето хора нямат смелостта да направят.

 

  1. Започнете да използвате въображението си – то е чудесен дар. Можете да създавате нови светове просто като използвате силата на въображението си. Могъществото му е изумително. Често виждаме спортисти, които постигат невероятното – много от тях казват, че са използвали визуализации и въображение, за да успеят. Т.е. са си представяли непрекъснато как това, което искат, е вече реалност. Опитайте и вие – изпитайте още в този момент безгрижността и вълнението от това да живеете живота на мечтите си.

 

  1. Мислете за бъдещето като че ли е вече настояще – ако искате да промените реалността си трябва да имате вяра в себе си. Трябва да се слеете с желания от вас живот и да започнете да проявявате в настоящето, качествата, които искате да притежавате. Представете си идеала, който искате да постигнете, и започнете да живеете така, сякаш това вече е свършен факт. Ако правите това с постоянство и в течение на времето ви стане навик, смятайте, че е абсолютно сигурно, че ще постигнете желаното.

 

  1. Чувствайте се така сякаш желанието ви е постигнато – колкото повече време прекарвате в това да чувствате радостта от постигнатото, толкова по-бързо ще създадете нещата, които желаете. Но нека процесът ви носи удоволствие – ако се напрягате и превърнете това упражнение в задължителна рутина, процесът ще се забави и спре.

 

  1. Не мислете за това КАК точно ще привлечете в живота си това, което желаете – след като сте открили истинската си същност и сте слели в едно ума и сърцето си и тялото с душата си, светът започва сам да се грижи за вас. Подходящите хора започват да се появяват в живота ви сякаш отникъде, попадате на правилните книги, обстоятелствата се нареждат идеално… и ако преди непрекъснато сте се чудили КАК да постигнете едно или друго, сега все повече започвате да се фокусирате над въпроси като КАКВО И ЗАЩО, вместо КАК. Животът може да е лесен – единствено страховете и привързаността ни към миналото го правят труден. Не се тревожете за това КАК да постигнете мечтания живот. Мислете за това КАКВО точно искате и ЗАЩО го искате. Ако успеете да фокусирате намерението си достатъчно постепенно ще започнете да се приближавате към живота на мечтите си. Оставете Вселената да се погрижи точно КАК да се случи всичко.

 

Често хората се стремят да постигнат голямо богатство или политическа власт – те смятат, че това ще им донесе сигурност. Тези, които постигнат тези неща, нерядко откриват, че не са истински щастливи, тъй като по пътя са загубили познанието за истинската си същност - ако човек започне да вярва в нещо друго освен себе си, той е обречен никога да не открие истинската радост от живота.

 

Ако не харесвате живота си в момента, ако желаете да промените света си и да постигнете дори най-смелите си мечти, започнете да практикувате седемте неща. Разбира се трябва да сте търпеливи и постоянни и да не се отказвате, ако по пътя ви се появят трудности. Сила може да ви даде знанието, че вървите към прекрасния си нов живот, които ви очаква.

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
Източник: purposefairy.com
Снимка: www.layoutsparks.com
Предишна статия
Черният шоколад – доказано здравословен

Черният шоколад – доказано здравословен

Следваща статия
Учените потвърдиха: думите влияят на структурата и молекулите на ДНК

Учените потвърдиха: думите влияят на структурата и молекулите на ДНК

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар