Блог

20 неща, които ще променят живота ви, ако започнете да ги правите сега

  1. Започнете да обръщате внимание ПЪРВО на себе си – това на пръв поглед може да звучи егоистично. Но замислете се – как можете да си грижите за другите и да им помагате, ако не сте щастливи и не сте обърнали достатъчно внимание първо на себе си?

 

  1. Започнете да мечтаете ежедневно – мъдрите са казали, че светът е отражение на мислите ни. Представете си какъв би бил идеалният за вас живот. Отделяйте 5 минути всеки ден, за да си представяте какво би било да живеете по този начин. Ще забележите, че не след дълго светът ще започне да ви доближава до мечтите ви.

 

  1. Приемайте негативното сякаш е позитивно – в продължение на 3 дни пробвайте да приемате всичко негативно, което ви се случва, сякаш е нещо хубаво. Засекли са ви на кръстовището? Засмейте се и се зарадвайте, че сте избегнали нещо по-лошо. Скарали сте се с мъжа си и той е излязъл? Не се ядосвайте, насладете се на момента със себе си и се поглезете със сладолед или шоколад. Ще видите как след кратко позитивните неща в живота ви ще започнат да се случват все по-често.

 

  1. Практикувайте осъзнатост – стремете са да обръщате внимание на дребните моменти от ежедневието си, наблюдавайте реакциите и мислите си. По този начин обстоятелствата ще ви влияят все по-малко – и даже обратното – вие ще започнете да влияете на обстоятелствата.

 

  1. Търсете отговорите в себе си – имате проблем? Преди да заспите помислете за проблема и „възнамерете“ решението му. На сутринта или най-много след 2-3 дена със сигурност ще ви хрумне как да се справите с него.

 

  1. Покажете силните си страни – спрете да се опитвате да скриете недостатъците си – ако се опитвате да го правите, не само няма да успеете, но недостатъците ви ще станат още по видни за околните. Престанете да им обръщате внимание и насочете енергията си в това да подчертавате и увеличавате силните си страни. Така вие и хората около вас ще виждат все повече качествата ви.

 

  1. Увеличете енергийното си ниво – това може да стане по много различни начина – да подобрите хранителните си навици, да започнете да се движите повече и спортувате, да ходите по-често сред природата, да намалите стреса – каквото и да направите повишаването на енергията ще се отрази благоприятно на вас и заобикалящия ви свят.

 

  1. Позволете си лукса да бъдете себе си – приемете света и себе си безусловно. Не превъзнасяйте прекалено качествата си, но и не се втренчвайте в недостатъците си. Вие сте уникални и щом сте родени на този свят със сигурност допринасяте нещо за съществуването му. Няма нужда да се променяте, за да приличате на някой друг.

 

  1. Обикнете първо… себе си – как да се обичам като дори не се харесвам? – биха попитали някои. Твърде много са ни посочвали други хора за еталон и с времето сме се научили да ценим качествата на другите повече от всичко. Вие обаче със сигурност притежавате безброй положителни страни, които другите нямат. Вие заслужавате любов – обикнете себе си и ще забележите как другите ще започнат да търсят все повече компанията ви.

 

  1. Прощавайте си. Отървете се от чувството за вина – то е много коварно, тъй като когато изпитваме чувство за вина несъзнателно търсим наказание – и в крайна сметка светът ни го предоставя. Спрете да се оправдавате на всички за всичко – ако сте сгрешили се извинете – но само веднъж.

 

Свързани статии:

30 неща, които трябва да спрете да правите сега. Номер 10 е просто задължително

Петър Дънов съветва как да се излекуваме от 11 различни заболявания

100 лекарства на Лао Дзъ

 

  1. Живейте според кредото си – ако следвате винаги собствената си истина душата и разумът се сливат в единство. Вие постъпвате така, както смятате за нужно, без да се съобразявате с общественото мнение. В никакъв случай не бива да предавате себе си. Ако се налага да правите нещо, на което вътрешните ви инстинкти активно се противят, всичко може да отиде по дяволите. И наопаки, когато живеете съобразно с кредото си, дори някои ваши постъпки да са в разрез със здравия смисъл, в крайна сметка всичко се нарежда.

 

  1. Намерете и следвайте собствения си път –път „със сърце". Ако все ви се налага да правите неща, които не са ви „по сърце“ усещате вътрешен дискомфорт, неувереност и потиснатост. Уж ви се струва, че правите всичко правилно, а подсъзнанието ви казва, че това изобщо не е така. Ако пътят „има сърце", веднага ще го почувствате. Търсете своя път, на който душата ликува, а разумът доволно потрива ръце. Ако го пожелаете рано или късно непременно ще го откриете.

 

  1. Създайте собствени „закони“ - цял живот все някой ви е поучавал (и продължават да го правят) какви трябва да бъдете, как да постъпвате, какво да почитате, към какво да се стремите. Сега е моментът да си вземете „законното право“ да въвеждате собствени канони. Вие решавате какво е правилно и какво не е правилно за вас, тъй като вие самите формирате своя свят. Имате правото да определите за правилно онова, което другите смятат за грешно, ако то не вреди на никого.

 

  1. Открийте целта си – ако все още не знаете какъв би бил идеалният за вас живот се опитайте да откриете какво ви носи радост. Поровете се в интернет и се заслушайте от какво „трепва“ душата ви. Това може да е живот, изпълнен с лукс или пък селска къща в планината – не питайте другите за мнения, а открийте своя „рай“ самостоятелно – именно това е и вашата цел.

 

  1. Фокусирайте намерението си – за да управлявате ефикасно реалността и да постигнете целта си, е необходимо да се стремите да контролирате мислите си, да не ги пускате на самотек. Отначало това малко ще ви напряга, но после ще ви стане навик. Декларирайте намерението си - концентрирайте се върху целта си. Това не значи, че постоянно трябва да бъдете нащрек. Пускайте размислите си да се реят, но го правете целенасочено, на принципа - ако умът ми блуждае, то е само защото аз му го позволявам. И също тъй целенасочено се връщайте към състоянието на съсредоточаване, когато е необходимо.

 

  1. Действайте решително - ако ви е нужно нещо, не хабете енергия за колебание. Откажете се от преживявания от рода на: възможно ли е, по какъв начин, откъде ще дойде и т.н. Отхвърлете безпокойството, желанието и надеждата, оставете само спокойната увереност. Усетете това състояние на намерение да получите своето, без всякакви условия и разсъждения. Разбира се, винаги съществува вероятност за неуспех, но шансовете за успех нарастват многократно, ако липсва колебание.

 

  1. „Прочистете“ света си - когато изпитате тягостно усещане, сложете в ред дома или работното си място. Разместете мебелите, изхвърлете старите и ненужни вещи, а полезните и скъпи за вас предмети разположете внимателно и с вкус. Веднага ще почувствате прилив на сили и радост от живота. По същия начин е необходимо решително и твърдо да изхвърлите всички негативни мисли, за да не развалят вашия свят.

 

  1. Позволете на света да се погрижи за вас – спомняте ли си как светът за грижеше за вас когато бяхте деца? Не трябваше да мислите за това какво ще ядете на следващия ден или къде ще спите. Можете да си върнете това безбрежно чувство от детството. Просто трябва всеки ден да започнете да си напомняте: „Моят свят се грижи за мен." Повтаряйте това при всички, дори най-незначителните обстоятелства – добри или лоши. Когато имате успех, не забравяйте да потвърдите, че светът наистина се грижи за вас. Когато се сблъскате с досадни обстоятелства, въпреки всичко твърдете, че всичко е наред. Светът ви най-добре знае как да се грижи за вас.

 

  1. Разчупете стереотипите – ако ви убеждават, че сте длъжни да се трудите за благото на нещо или на някого, не вярвайте. Ако ви доказват, че всичко в този свят се постига с упорит труд, не вярвайте. Ако се опитват да ви натрапят жестока борба за място под слънцето, не вярвайте. Ако ви казват, че понеже сте родени в бедност, така трябва и да изживеете целия си живот - не вярвайте. Вместо това повярвайте в едно: в живота често се случват необясними „чудеса". Тогава защо не пуснете в своя живот едно такова чудо?

 

  1. Създайте си собствен ангел-хранител – понякога на човек му е тежко и няма на кого да се опре. Ако и вие на моменти се чувствате така можете да си създадете ангел-пазител. Ако вярвате в него, той съществува за вас и обратното – ако не вярвате, него го няма. Дори самото осъзнаване, че има същност, която се грижи за вас, ви дава допълнителен баланс на увереност. Никога не се сърдете на ангела си. Понятие си нямате от какви беди се опитва да ви спаси, доколкото му е възможно. Радвайки се на успехите си, не забравяйте да благодарите на ангела си и да му напомняте, че го обичате.

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Вкусът се крие в носа и в спомените

Вкусът се крие в носа и в спомените

Следваща статия
Еврокомисията ще следи под лупа здравеопазването ни

Еврокомисията ще следи под лупа здравеопазването ни

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар