Блог

5 здравни ползи от разходката по плажа

5 здравни ползи от разходката по плажа

Чували ли сте, че разходките по плажа се отразяват на здравето ви? Повечето хора обожават морето, а плажовете отдавна са предпочитано място за ваканция. Дори да имате басейн на хотела ви съветваме да се разходите и до плажа – ако наблизо има такъв. Пясъкът и дългите разходки по брега, особено рано сутрин и късно вечер, са много полезни за здравето.


 

Какво точно прави морският пясък толкова притегателен ?


 

1. Подобрява кръвообращението

Разходките по плажа са най-добрият начин да подобрите кръвообращението, особено за хора, които страдат от разширени вени.


 

2. Естествен масаж

Ако се крачи с бодра стъпка, с бързо темпо ситните песъчинки масажират по-добре ходилото и това създава повече тонус, подобрява се работата на сърцето, раздвижва се и лимфната система. Морската вода е добре да стига до глезените, а усещането, сами знаете, е прекрасно.


 

3. А навътре във водата?

Мнозина предпочитат а си направят стимулираща разходка след като са влезли по-надълбоко в морето, за да укрепят мускулите на цялото си тяло. Когато правите крачки във водата, се упражнява по-силен натиск върху краката и така се извайват повече мускулатурата на корема и задните части.


 

4. Безплатен ексфолиант

Чистият морски пясък е идеалното естествено средство за ексфолиране на кожата, тъй като премахва повърхностния слой на мъртвите клетки. Освен това е обогатен с минерали, морска сол и още много полезни вещества, които се усвояват лесно от тялото.


 

5. Иииии… дишайте дълбоко

Морският въздух е зареден с полезни отрицателни йони, които спомагат за по-доброто абсорбиране на кислород от организма. Това подобрява нивата на хормона на щастието, серотонин и намалява тези на хормона на стреса, кортизол. Също така морският въздух подобрява качеството на сън и е полезен при наличието на астми и дихателни проблеми.


 

Източник: zdravnitza.com


 

Още:


 

Д-р Весела Тодорова: С деца на море – наръчник по оцеляване


 

Внимание! Слънцезащитната козметика може да е опасна!


 

Проф. Николай Цанков: кожата ни удържа на слънцето около 40 години


 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
http://visitsouth.com/
Предишна статия
С какво да заменим чашата кафе

С какво да заменим чашата кафе

Следваща статия
Здравословно и трайно отслабване с билки (рецепти)

Здравословно и трайно отслабване с билки (рецепти)

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар